FOTO Transformare durabilă în Mihail Kogălniceanu: Progrese semnificative în reabilitarea a 27 de blocuri

Blocuri reabilitate la Mihail Kogălniceanu. FOTO Primăria Mihail Kogălniceanu

În Mihail Kogălniceanu, un proiect major de reabilitare a blocurilor locative, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), înregistrează progrese remarcabile. Începând de la sfârșitul anului trecut, lucrările de modernizare energetică și seismică se desfășoară în conformitate cu un plan structurat pe patru etape de execuție.

Până în iulie 2024, lucrările au avansat conform planului, cu blocurile A, A1, A2, B și B1 ajungând la peste 90% din execuție. Primele faze ale proiectului au demarat pe 1 martie 2024 și au inclus blocurile inițiale într-un efort de reabilitare completă, cu termen de finalizare stabilit pentru 2027.

Faza a doua, care implică blocurile L1, L2, L3, L5, V1, V2, V3, V4 și V5, precum și CK7, este programată să înceapă imediat după finalizarea primei faze, cu o alocație bugetară totală de 12.575.747,99 lei, TVA inclus.

În etapa a treia, blocurile CK01, CK08, CK09, CK10 și CK11 vor intra în proces de reabilitare, cu un cost estimat la 10.873.374,27 lei, TVA inclus.

Ultima fază va aborda blocurile CK13, CK14, CK15, TV1 și TV2, estimându-se un cost de 11.151.313,55 lei, TVA inclus.

Contribuția totală de la Ministerul Dezvoltării depășește 46 de milioane de lei, aproximativ 9,5 milioane de euro. Lucrările includ modernizări ale tâmplăriei exterioare, termoizolarea pereților exteriori și a planșeelor, precum și închiderea balcoanelor cu sisteme termoizolante moderne.

Fiecare bloc va beneficia de tehnologie solară fotovoltaică pentru reducerea costurilor energetice și diminuarea emisiilor de carbon. Instalațiile de iluminat sunt modernizate cu sisteme LED eficiente, dotate cu senzori de prezență, pentru a maximiza economiile de energie.

Primarul Ancuța Belu a comentat recent progresul: „Este remarcabil să vedem cum viziunea noastră pentru o comunitate mai verde și mai eficientă prinde viață. Proiectele de reabilitare nu doar că îmbunătățesc estetic comuna, dar contribuie semnificativ la reducerea cheltuielilor pentru locatari și la creșterea siguranței locuințelor.”

Aceste proiecte de reabilitare fac parte din componenta C5 a PNRR – Valul Renovării, care promovează renovarea integrată a clădirilor pentru a spori eficiența energetică, siguranța seismică și tranziția spre clădiri mai sustenabile. Această abordare cuprinzătoare demonstrează angajamentul localității de a îmbunătăți calitatea vieții pentru toți rezidenții săi.

Pe lângă cele 30 de blocuri Primăria Mihail Kogălniceanu desfășoară și proiectul „Renovare energetică moderată a clădirilor rezidențiale multifamiliale din comuna Mihail Kogălniceanu”. Termenul de finalizare este 2025, iar valoarea investiției se ridică la 10.455.697,98 lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*