FOTO Reabilitarea termică și seismică a blocurilor din Mihail Kogălniceanu atinge stadii din ce în ce mai avansate. Primele șapte imobile sunt aproape gata

Blocuri reabilitate la Mihail Kogălniceanu. FOTO Primăria Mihail Kogălniceanu

Lucrările de reabilitare termică a celor 27 de blocuri din comuna Mihail Kogălniceanu avansează cât se poate de optimist spre termenul final. Deja de o bucată bună de timp rezultatele sunt vizibile, semn că proiectul este în etapa lui finală. Peste 46 de milioane de lei este suma disponibilă pentru investiția în modernizarea energetică și în consolidarea structurii de rezistență la seisme a celor 27 de imobile.

Proiectul, finanțat prin intermediul Ministerului Dezvoltării, Programul Național de Redresare și Reziliență – Componenta 5 Valul Renovării, ocupă un loc aparte pe agenda primarului Ancuța Belu.

„Rezultatele sunt absolut îmbucurătoare. Nu doar că am reușit să schimbăm estetic aspectul localității, dar avem satisfacția că putem pune umărul la echilibrarea bugetelor familiilor care locuiesc în aceste blocuri. Costurile de întreținere se diminuează foarte mult, iar oamenii au și confortul mental că locuiesc în apartamente rezistente în cazul unor cutremure de intensitate mare”, declară șefa administrației publice locale.

Primele imobile aproape finalizate sunt A, A1, A2, B, B1, CK 14 și CK 15, urmând ca locatarii să simtă primele efecte ale modernizării chiar în facturile de iarna aceasta. Lucrările începute acum aproape un an, în martie 2024, au presupus modernizarea elementelor de tâmplărie exterioară, termoizolarea pereților exteriori și a planșeelor, precum și închiderea balcoanelor cu sisteme termoizolante moderne.

Mai mult decât atât, proiectul prevede ca fiecare imobil reabilitat prin acest program să beneficieze de panouri fotovoltaice care să contribuie la reducerea costurilor energetice și la diminuarea emisiilor de carbon. Schimbate au fost și sistemele de iluminat, înlocuite cu unele de tip LED, cu eficiență crescută, dotate cu senzori de prezență pentru o mai bună gestionare a economiei la energie electrică.

Dacă ritmul lucrărilor se menține ca și până acum, restul imobilelor de locuințe incluse în plan ar putea fi gata și ele înainte de termenul final de 36 de luni prevăzut în contractul semnat de primărie cu Ministerul Dezvoltării.

 

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*