FOTO Proiectul de asfaltare a străzilor din Sinoe a ajuns la un stadiu de 70%

Asfaltare în Sinoe. FOTO Primăria Mihai Viteazu

Proiectul de asfaltare a străzilor din Sinoe este în plină desfășurare și a ajuns la un stadiu de 70%, iar lucrările vor fi încheiate mai devreme decât era programată. Administrația publică locală are în plan și alte proiecte pentru satul Sinoe.

Primarul comunei Mihai Viteazu, Adrian Costache, a anunțat pentru CTnews când va ajunge la final această investiție.

„Pe proiectul de asfaltare din localitatea Sinoe am ajuns undeva la stadiul de 70%.  Am asfaltat majoritatea drumurilor cu primul strat de asfalt. S-a început la lucrarea șanțurilor și podețelor la proprietari după care urmează stratul de uzură și finalizăm lucrarea. Adică se finalizează mult mai repede decât este în proiect. După discuțiile cu constructorul cred că în maxim trei luni se finalizează, se face recepția”, a spus Adrian Costache.

Aceste lucrări erau necesare deoarece drumurile din Sinoe cuprinse în acest proiect au fost distruse în urma inundațiilor din urmă cu cinci ani.

„Străzile erau nepracticabile și era absolut necesar un asemenea proiect. Nu se putea circula pe drumuri. Erau impracticabile. În urma inundațiilor din 2019 au fost rupte foarte multe drumuri, majoritatea din acest proiect și erau multe gropi. Cred că este unul din proiectele cele mai importante făcute până în prezent în Sinoe. Și cu siguranță nu va fi ultimul”, a dat asigurări primarul din Mihai Viteazu.

Primăria Mihai Viteazu are în plan și alte proiecte pentru Sinoe, anunță Adrian Costache.

”Lucrăm și suntem spre final pentru a scoate la licitație restul de executat pe apa și canal, proiect care a fost oprit. Tot în Sinoe. Și mai avem un proiect depuse pe Anghel Saligny, deja se finalizează licitația în maxim o lună se va începe lucrările. Este vorba de șase drumuri rămase neasfalatate din proiectul de pe CNI plus drumul comunal care duce în zona lacului Sinoe”, a povestit Adrian Costache.

Primăria pregătește proiecte și pentru localitatea Mihai Viteazu.

„Vom depune proiect pe apă și canalizare în august și unul pentru asfaltarea drumurilor. Ambele pentru Mihai Viteazu. Suntem în discuții cu CNI să ne aprobe faza II la proiectul pentru construirea și dotarea unui dispensar uman în satul Mihai Viteazu, cerere depusă anul trecut. Am primit informare de CNI că suntem pe lista de sinteză. Aceasta este prima fază de aprobare a unui proiect. Vom discuta la București pentru finalizarea acestui proiect”, a mai spus Adrian Costache.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*