În cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa, începând cu anul 1985 a intrat în circuitul public o Microrezervaţie care se întinde pe o suprafaţă de cca 12 hectare din care 2 hectare reprezintă luciu de apă cu vegetaţie palustră. Acest obiectiv a fost creat în ideea de a oferi vizitatorilor o imagine cât mai complexă asupra naturii dobrogene.
Patrimoniul acestui obiectiv deţine avifauna acvatică (pelicani, lebede, raţe şi gaşte sălbatice), avifauna terestră (păuni, fazani) şi mamifere (mufloni, cerbi lopătari,capriori), care se regăsesc în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării şi Rezervaţia Negureni. Mare parte din aceste exemplare sunt monumete ale naturii şi specii rare cu o reprezentare tot mai redusă în biotopurile naturale. Unele exemplare au fost obţinute prin schimburi cu alte Grădini Zoologice iar altele au fost achiziţionate sau donate. Anual s-a reuşit reproducerea şi creşterea în captivitate a numeroase exemplare aparţinând unor specii variate (mufloni, cerbi lopătari). În 2010 a fost adus de la Dorici/Bulgaria un exemplar de cal mongol Equus prijewalsky.
În cadrul Microrezervaţiei puteţi întâlni, într-un cadru natural deosebit, un număr de 86 specii cu un efectiv de peste 460 exemplare.
În timpul sezonului estival, pe lacul natural din incinta Microrezervaţiei pot fi admirate coloniile de pelicani şi lebede plutind maiestuos. În sezonul rece, toate exemplarele avifaunistice beneficiază de adaposturi încălzite.
Se deschide Baby Zoo, un program dedicat copiilor între 5 și 10 ani. FOTO CMSN Constanța
Animalele de la CMSN Constanța au trecut la meniul de primăvară. FOTO CMSN Constanța
Animalele de la CMSN Constanța au trecut la meniul de primăvară. FOTO CMSN Constanța
Animalele de la CMSN Constanța au trecut la meniul de primăvară. FOTO CMSN Constanța
Microrezevația din cadrul CMSN Constanța. FOTO Cătălin SCHIPOR
Pelican creț în Microrezervația CMSN Constanța. FOTO Cătălin SCHIPOR
Păsări de la CMSN Constanța. FOTO FOTO CMSN Constanța
Microrezervația din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii. FOTO Cătălin Schipor
Microrezervația din Constanța. FOTO Cătălin Schipor
Microrezervația din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii. FOTO Cătălin SCHIPOR
Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.
Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.
Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.
Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.
Un tânăr de 22 de ani a fost arestat preventiv după ce, în seara zilei de luni, 20 septembrie, a fost prins în stațiunea Olimp în timp ce avea asupra sa mai multe pastile de […]
În cursul acestei dimineți – 25 noiembrie 2023, Sursa Biruința 1 a înregistrat o cădere totală de tensiune.Au fost anunțate echipele furnizorului de energie dar până la remedierea situației, vor fi afectați de lipsa apei […]
IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea Dervent, miercuri, 14 septembrie, de sărbătoarea Înălțării Sfintei Cruci, începând cu ora 9.00. Apoi, ierarhul Tomisului va conduce o procesiune spre Izvorul Tămăduitor din apropiere, […]
Be the first to comment