Spitalul Municipal Mangalia a primit aparatură medicală performantă în valoare de 9.000 de euro, care a fost donată Secţiei de Neonatologie de către Organizaţia Salvaţi Copiii România. Cu această ocazie, joi, 22 iunie, la Clubul Nautic din Portul Turistic Mangalia, a avut loc o conferinţă de presă prilejuită de semnarea contractului de donaţie.
La eveniment, au participat primarul Radu Cristian, ambasadorul ONG-ului, Amalia Năstase, preşedintele executiv Salvaţi Copiii, Gabriela Alexandrescu, preşedintele filialei Constanţa, Carmen Faliboga, precum şi reprezentanţii conducerii Spitalului Municipal Mangalia și medicii care urmează să folosească noua aparatură au apreciat utilitatea acesteia în tratarea nou-nascutilor prematur.
“Salvarea unui prematur este o minune. Această masă radiantă este ca un incubator deschis, care poate asigura temperatura pe toată durata reanimării şi oxigenul necesar, factori esenţiali pentru supravieţuirea unui nou-născut”, a declarat medicul Carmen Florea.
La rândul său, edilul Radu Cristian a menţionat că cele mai bune investiţii sunt în educaţie şi sănătate.
“Spitalul Municipal reprezintă un pilon important în zona de sud a litoralului prin serviciile medicale oferite pentru că deserveşte atât turiştii, cât şi localnicii”, a precizat primarul Mangaliei.
Amalia Năstase a amintit cât de mult contează ca medicii să fie sprijiniţi în munca lor şi de autorităţile locale, iar maternităţile să fie dotate cu aparatură medicală necesară salvării prematurilor.
Dotarea Maternităţii Mangalia face parte din programul Organizaţiei Salvaţi Copiii şi anume acela de combatere a mortalităţii infantile din România. Este cea de-a doua dotare pe care organizația o face în această unitate medicală. La sfârşitul anului 2016, nou-născuții prematur au primit o șansă în plus la viață, după ce Simona Halep, ambasador al Salvați Copiii, a donat maternității un incubator performant de terapie intensivă.
În acelaşi an, maternitatea din Mangalia a asigurat asistență medicală pentru 150 de nașteri, dar cazurile grave au fost transferate la Constanța, unde exista aparatură medicală adecvată îngrijirii. În întreg județul, rata mortalității infantile a fost, în 2015, de 10,2 la mia de copii născuți vii, sensibil mai ridicată față de media pe țară, de 8 la mie, rată care poziționează România pe primul loc din Uniunea Europeană.
Be the first to comment