Forțele Navale Române au neutralizat două mine marine istorice, în Marea Neagră

FOTO cu rol ilustrativ Arhiva Forțelor Navale Romane

Structurile participante la Exercițiul multinațional „Eurasian Partnership Mine Counter Measure Dive 24”, organizat de Centrul de Scafandri, au executat miercuri, 12 iunie, activități specifice pentru descoperirea și neutralizarea a două mine marine istorice, identificate pe timpul unor exerciții executate în anul 2023.

Pentru eliminarea oricărui tip de pericol pentru traficul maritim, Forțele Navale Române, prin grija Direcției Hidrografice Maritime „Comandor Alexandru Cătuneanu”, au emis avize de navigatori, prin care au fost indicate raioanele maritime destinate executării distrugerilor de mine și a fost restricționată circulația navelor. Totodată, pe durata desfășurării activităților de neutralizare a minelor marine istorice, navele militare participante la exercițiul „EP MCM Dive 24” au securizat raioanele maritime specificate.

Activitățile de descoperire, identificare și neutralizare a minelor marine au fost executate de scafandrii militari EOD (Explosive Ordnance Disposal), în conformitate cu procedurile operaționale, și contribuie la consolidarea deprinderilor necesare în lupta cu dispozitivele explozive, în special împotriva pericolului actual al minelor derivante din bazinul Mării Negre.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*