Exercițiu complex la rafinăria Petromidia Năvodari

Exercițiu la Rafinăria Petromidia. FOTO Rompetrol Rafinare

Rompetrol Rafinare, companie membră a grupului KMG International, a desfășurat astăzi un exercițiu în rafinăria Petromidia, derulat în parteneriat cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea” Constanța. Acțiunea a vizat verificarea capacității de răspuns și eficiența fluxului de comunicare a tuturor factorilor implicați.

Scenariul conceput de specialiștii Rompetrol Rafinare, alături de reprezentanții ISU „Dobrogea”, a constat în degajarea unui nor de gaz petrolier lichefiat în proximitatea rezervoarelor, cu posibilitate de extindere la facilitățile din zonă, situație în care două victime ar fi suferit intoxicări.

Prima acțiune a fost întreprinsă de Serviciul Privat de Situații de Urgență al rafinăriei (GSS Fire Services) cu 10 pompieri și medicul rafinăriei, care a aplicat toate măsurile standard pentru astfel de cazuri – alarmare, intervenție, alertare a autorităților.

Conform Planului de Răspuns pentru Situații de Urgență al rafinăriei, a fost activată celula internă de urgență pentru coordonarea exercițiului.

Apoi, în a doua etapă a exercițiului a fost evaluată reacția ISU „Dobrogea” Constanța, care a acționat cu 11 salvatori și 3 mijloace tehnice, iar acțiunea a fost finalizată în aproximativ 40 de minute, toate obiectivele fiind îndeplinite cu succes.

Exerciții de acest tip au loc cu recurență în obiective industriale de tip SEVESO – directivă europeană care se referă la obiective industriale cu risc ridicat în accidente majore.

Rompetrol Rafinare, companie care operează rafinăriile Petromidia Năvodari și Vega Ploiești, dar și singura Divizie de Petrochimie din România, menține un contact permanent cu autoritățile de resort, în vederea consolidării măsurilor de siguranță în operare și securitate în muncă.

Rafinăria Petromidia este cea mai mare unitate de profil din România, reprezentând circa 40% din capacitatea de rafinare din țară. Prin activitatea operațională, Petromidia susține consumatorii din România, compania direcționând pe piața internă, în primele 6 luni ale lui 2024, aproape 75% din totalul carburanților produși.

Rompetrol Rafinare este unul dintre cei mai mari contributori la bugetul de stat, cu 669 milioane de dolari plătite doar în primele 6 luni din 2024.

În 2024, nivelul investițiilor bugetate de Rompetrol Rafinare se ridică la peste 140 de milioane de dolari. Circa 85 de milioane de dolari au fost investite în proiectele de dezvoltare implementate în timpul reviziei generale din acest an, cu impact semnificativ atât în partea operațională, cât și în consolidarea gradului de siguranță de pe platformă.

Acționarii semnificativi ai Rompetrol Rafinare SA sunt KMG International (54,63% – direct și indirect) și Statul Român, prin Ministerul Energiei (44,7%).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*