Echipamente de 1,6 milioane de euro pentru Spitalul de Pneumoftiziologie Constanța, pentru creșterea capacității de gestionare a crizei COVID

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanta

Prin Programul Operațional Infrastructură Mare a fost semnat luni, 1 martie, contractul de finanțare „Dotarea Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie în vederea consolidării capacității de gestionare a crizei COVID-19”. Valoarea totală a acestui contract este de aproximativ 1,6 milioane de euro.

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Constanța, cu ajutorul acestor sume, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța, urmează să achiziționeze mai multe echipamente, cu ajutorul cărora va crește capacitatea unității medicale de gestionare a pandemiei cu SARS-CoV-2. Astfel, spitalul va fi dotat cu un ecograf doppler color portabil cu minim două sonde convexe și una sectorială, un ecograf doppler color fix cu trei sonde convexe, una liniară sectorială, un defibrilator cu monitor LCD bifazic sincron și asincron, un bronhoscop flexibil cu canal de lucru, un analizator de gaze sanguine portabil, un ecograf portabil cu transductor US pentru cord și plămân, precum și echipamente de dezinfecție prin nebulizare și echipamente de protecție.

„Practic, prin acest proiect se urmărește asigurarea unui context epidemiologic cât mai optim, îmbunătățirea calității actului medical, dar și lărgirea gamei serviciilor medicale, precum și scăderea timpului necesar pentru diagnosticare și tratament”, au transmis sursele citate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*