Dragorul maritim 30 participă la a doua activare a Grupului operativ pentru combaterea minelor marine din Marea Neagră

Dragorul maritim 30. FOTO Forțele Navale

Dragorul maritim 30 „Sublocotenent Alexandru Axente” a plecat joi, 19 septembrie, din portul militar Constanța pentru a participa, în perioada 20-29 septembrie, la cea de-a doua activare a Grupului operativ pentru combaterea minelor marine din Marea Neagră – MCM BLACK SEA (Mine Countermeasures Black Sea Task Group – MCM BS TG).

Din compunerea grupării navale fac parte nava de sprijin logistic A-574 GÜNGÖR DURMUŞ, în calitate de navă comandant, și vânătorul de mine M-270 AKÇAY ale Forțelor Navale ale Turciei, vânătorul de mine M-33 STRUMA din partea Forțelor Navale ale Bulgariei și dragorul maritim 30 „Sublocotenent Alexandru Axente” al Forțelor Navale Române. Tot în cadrul celei de-a doua activări, Forțele Navale Române participă cu ofițeri în statul major al grupării.

Pe timpul misiunii, gruparea navală va face escale în porturile Burgas din Bulgaria și Eregli din Turcia, pentru refacerea capacității de luptă. Totodată, în perioada 25-27 septembrie, navele din cadrul grupării vor participa la exercițiul multinațional NUSRET 24, organizat de Forțele Navale ale Turciei, la care vor desfășura misiuni de asigurare a traficului maritim împotriva amenințării minelor marine derivante. La exercițiu, va participa puitorul de mine și plase 274 „Viceamiral Constantin Bălescu” care, din luna iunie, a preluat pentru a doua oară în ultimii patru ani comanda grupării navale permanente a NATO de luptă contra minelor SNMCMG-2 (Standing NATO Mine Countermeasures Group Two). De asemenea, la exercițiul NUSRET, Forțele Navale Române participă și cu o echipă de scafandri specializați în lupta împotriva dispozitivelor explozive (EOD) de la Centrul 39 Scafandri.

Echipajul dragorului maritim 30 ,,Sublocotenent Alexandru Axente” este format din 74 de militari și este comandat de locotenent-comandorul Ioan Moldovan.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*