Digital UP: o campanie reală pentru o lume digitală

Laptop. FOTO Pixabay.com

Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) lansează proiectul DigitalUP, la Constanța, pe 12 septembrie, cu scopul de a pune față în față antreprenorii, cu factori de decizie din administrația centrală și locală, cu companii multinaționale furnizoare de soluții digitale, în scopul definirii unor instrumente de accelerare a IMM-urilor locale, o trambulină pentru o scalare inteligentă a afacerilor.

România este pe locul 27 din 27, în topul european al progresului digital și oricât ne-am mândri cu inteligența copiilor noștri, avem datoria nu numai să ținem pasul cu ei, dar și să îi determinăm să rămână în piața muncii din România, alături de noi. Nu putem face asta fără un mediu de business tehnologizat, aliniat la tendințele europene și mondiale.

Paradoxal, radiografia României digitale este o combinație de slăbiciuni și oportunități. Avem avantajul conectivității peste nivelul mediu european, al costurilor reduse, însă ponderea celor care utilizează aceste oferte este sub media europeană. Nivelul așa numitei alfabetizări digitale este de numai 31%, aproape jumătate din media europeană (58%).

Avem specialiști talentați, dar, pentru a ajunge la abilitatea de a folosi acest avantaj, avem nevoie de investiții. Mai vem, însă, și un alt avantaj: în România, femeile reprezintă 26% dintre specialiștii în tehnologia informației, în timp ce media europeană este de 19%.

Implicarea CONAF în proiecte care susțin dezvoltarea digitală a afacerilor mici și mijlocii se datorează exact acestui scor favorabil, care ne plasează pe primele locuri în clasamentul punctual al participării femeilor în domeniul tehnologiei informației.

Acțiunile noastre nu se opresc la 6 orașe cheie din România, în care să stăm față în față până găsim o soluție. Vrem să construim o modalitate funcțională de comunicare între antreprenori și furnizorii de instrumente digitale funcționale, fie că se numesc autorități, foruri decizionale sau companii.

La sfârșitul acestui proiect vom avea lucruri palpabile, foi de parcurs pentru guvernanții noștri, chei de logare într-o sferă digitală accesibilă antreprenorilor din orice domeniu.

Companiile de tech, unicornii și toți antreprenorii din zona de software, despre care se scrie în cifre amețitoare, sunt VIP-urile României, dar cei 80% contribuție la bugetul de stat reprezintă profit făcut și de antreprenori din agricultură, industrie grea, HORECA, textile. Așadar, și pentru ei trebuie să găsim instrumente digitale ușor de folosit și, mai ales, ușor de implementat.

Ni s-au alăturat parteneri cu mare greutate, dar așteptăm pe oricine vrea să se alăture demersurilor noastre, indiferent de calibrul afacerii sale. Masa CONAF este întotdeauna rotundă și dacă vom decide ca cineva să stea „în capul mesei”, acela este cel care are soluția pentru viitor, educație, egalitate de gen și egalitate de șanse.

„Vă așteptăm cu drag la Constanța, luni, 12 septembrie, la Complex Diplomatic Mamaia. De la ora 10:30 vom începe să dezbatem, să ne informăm, să ne educăm, să găsim soluții și nu ne oprim până nu le găsim. Digital UP este al patrulea mare proiect național al CONAF-ului și am convingerea că succesul lui va fi pe măsura importanței problemelor pe care le vom dezbate”, a declarat Cristina Chiriac, președintă CONAF.

Speakerii prezenți la primul eveniment Digital Up vor fi Sabin Sărmaș, președintele Comisiei IT&C, Camera Deputaților,  Sebastian Burduja, Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Tudorița Lungu, secretar de stat la ministerul Antreprenoriatului și Turismului, Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța, Florin Vișoiu, National Sales Director Vodafone Business, Alexandru Băloi, Global Partner Solutions Director Microsoft România, Ana Maria Stancu, CEO Bucharest Promo Robots, Cristian China Birta, fondator Kooperativa 2.0, Nicoleta Munteanu, vicepreședintă CONAF și fondator Kids in Business,  Ionuț Cristian Ciubotaru, vicepreședinte business development OMV, Cristian Covaciu, administrator IPEC, Bianca Muntean, Co-Founder Transilvania Digital Innovation Hub, Dana Cireașă, fondator Netspace, președintă CONAF Brăila, Alexandru Cartoafă, fondator Juridiq și  Irina Zamfir, chief revenue officer EasySales

După Constanța, proiectul va ajunge pe 19 octombrie la Brașov și pe 2 noiembrie la Iași. Participarea este gratuită, iar confirmarea o așteptăm pe rsvp@conaf.ro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*