Detalii despre cele două crime din Constanța. Principalul suspect, un recidivist, reținut pentru 24 de ore

Sediul Parchetului Tribunalului si Judecatoriei Constanta. FOTO Catalin Schipor

Procurorii au oferit detalii despre cele două crime din Constanța, două femei fiind găsite în stare avansată de putrefacție. Principalul suspect, un recidivist, a fost reținut pentru 24 de ore.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, Sadîc Zafer, a vorbit astăzi despre acest caz.

„În cursul nopții trecute, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au dispus reținerea a două persoane, un bărbat și o femeie, în legătură cu suspiciunea că ar fi fost implicați în uciderea a două femei ale căror cadavre au fost găsite într-o avansată stare de putrefacție, în 2 iulie 2024, respectiv 4 septembrie 2024. Cele două victime se pare că au fost ucise în același mod de către același individ. Nu știm deocamdată cu certitudine cauza morții întrucât starea de putrefacție a victimelor a împiedicat medicii legiști experți să ne lămurească efectiv despre cauza morții. La una dintre victime nici nu avem deocamdată toate rezultatele histopatologice sau toxicologice la dispoziție. Cert este că în cursul investigațiilor s-a stabilit că inculpatul reținut și față de care urmează să fie formulată propunere de arestare preventivă, având un cazier destul de bogat încă din minorat, a încercat să obțină prin mijloace frauduloase bani și alte bunuri de la cele două victime” – Sadîc Zafer.

El a prezentat filmul evenimentelor.

„Le-a cunoscut pe victime prin intermediul unei publicații de internet care oferă servicii sexuale. Pe prima dintre victime se pare că a ucis-o în locuința închiriată de aceasta în Mamaia, pe data de 2 iulie 2024, iar pe cea de-a doua victimă a ucis-o la data de 27 august 2024, în Năvodari, în locuința în care era găzduit de inculpata care a fost la rândul său reținută în dosar, care are și patru copii minori în întreținere și care a fost acuzată, printre altele, pe lângă tăinuire și favorizarea făptuitorului și de rele tratamente aplicate minorului întrucât din investigații a rezultat că această inculpată care îl găduia pe inculpatul suspectat pentru omor că ar fi consumat substanțe halucinogene în prezența copiilor, ar fi ținut cadavrul vreo două zile în locuință de față cu copii minori și există indicii că s-ar fi comportat violent față de acești copii minori ai săi.

Datele de anchetă au condus la ipoteza de lucru că a fost același mod de operare al inculpatului reținut, în sensul că le ucidea pe victime cu scopul de a le deposeda de autoturisme. Pe prima victimă a deposedat-o de un autourism Audi A4 pe care ulterior l-a înstrăinat, a făcut schimb cu alte persoane din județul Tulcea, iar acele persoane, după mai multe înstrăinări succesive au înmatriculat respectivul autoturism în Bulgalia.

Celei de-a doua victime i-a sustras autoturismul marca BMW Seria 1, pe care l-a condus pe drumurile publice,  iar pe data de 3 septembrie anul acesta, în timp ce rula între Sinoe și Mihai Viteazu, din cauza neadaptării vitezei la condițiile de drum, a părăsit carosabilul și s-a răsturnat, așa încât inculpatul ajuns la spital, iar mașina victimei a fost distrusă. 

După efectuarea de investigații s-a stabilit că cele două telefoane mobile ale ultimei victime au fost sutrase de inculpat laolaltă cu suma de 11.000 de lei pe care o avea în mașină, bani pe care i-a cheltuit, a plătit pentru victimă chiria locuinței pe care o avea, unei camere la un hotel pe care îl ocupa. A accesat unul dintre telefoanele victimei pentru a lăsa de înțeles că victima ar fi în viață și că ar urma să plătească chiria neachitată. Banii pe care i-a luat i-a cheltuit pe lângă plata chiriei și pentru a-și plăti niște datorii personale sau pentru a cumpăra, se pare, substanțe cu efect halucinogen. Şi se pare din indicii că inculpatul şi cu gazda sa, căreia îi tot spune Iubi, ar fi consumat substanţe halucinogene în prezenţa minorilor, celor patru copii minori ai femeii” – Sadîc Zafer.

În acest caz a fost implicat și un băiat de 15 ani.

„Și minorul este acuzat pentru favorizarea coptuitorului și tăinuire,  întrucât cea de-a doua victimă după ce a fost ucisă în locuința femeii inculpate, ținută vreo două zile în locuință. A fost transportată de către inculpatul reținut și minor în portbagajul mașinii și abandonată în zona satului Sinoe pe câmp, într-un șanț” – Sadîc Zafer.

Agresorul este recidivist, după ce a fost condamnat pentru fapte de furt de vehicule, conducere fără permis, infracţiuni la viaţa sexuală.

Bărbatul este cercetat pentru comiterea două infracţiuni de omor calificat, două infracțiuni de tălhărie, conducere fără permis în formă continuată și acces ilegal la un sistem informatic.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*