Debut de an școlar cu facilități moderne pentru elevii și preșcolarii din comuna Saligny. Au început să sosească echipamentele IT achiziționate prin PNRR

Debut de an școlar la Saligny. FOTO Primăria Saligny

 Anul școlar debutează sub cele mai bune auspicii, în comuna Saligny din județul Constanța. Încă din prima săptămână, la Școala Gimnazială Nr. 1 din comună au început să sosească materialele didactice și echipamentele digitale achiziționate prin Programul Național de Redresare și Reziliență. În cel mult două săptămâni toate facilitățile materiale vor fi recepționate de către instituția de învățământ, urmând a fi instalate, treptat, la poziție, astfel încât elevii să beneficieze din plin de noile avantaje.

Înainte de startul anului școlar, reprezentanții Primăriei, împreună cu angajații școlii s-au ocupat să pună la punct incinta pentru ca elevii să poată începe noul an de învățământ cu dreptul și în condițiile cele mai optime.

„Am refăcut instalațiile sanitare, am schimbat instalațiile electrice, tot ce era nefuncțional s-a reparat. În sălile de clasă, pe holuri, dar și la exterior s-a zugrăvit acolo unde era necesară reîmprospătarea aspectului”, a detaliat, pentru CTnews, viceprimarul comunei Saligny, Nicolae Țeleneanu.

Până anul acesta, în localitate funcționau o școală gimnazială și o grădiniță, însă numărătoarea bobocilor din această toamnă se va face la două grădinițe.

„Acum urmează să facem recepția imobilului. Copiii au început deja anul școlar în noua grădiniță, renovată complet, o grădiniță verde, reabilitată din fonduri guvernamentale. Avem acolo toate dotările necesare, inclusiv calculatoare, băncuțe noi, scaune noi, dulapuri noi. Instalațiile sanitare au fost refăcute de la zero, la fel și centrala termică”, a mai explicat viceprimarul Țeleneanu.

Cealaltă grădiniță, unde învață deocamdată doar zece prichindei nu a avut parte de intervenții majore îniante de 9 septembrie, ci a beneficiat numai de obișnuita curățenie generală cu dezinfecția și deratizarea tuturor spațiilor unde copiii își vor desfășura activitățile.

În total, în comuna Saligny, frecventează școala și grădinița în jur de 240 de copii. Acestora, viceprimarul comunei le-a urat să aibă parte de un an cât mai bun, să fie sănătoși, cuminți, atenți la ore și să asculte de profesori. Acestora din urmă, Nicolae Țeleneanu a dorit să le adreseze mulțumiri pentru modul profesionist în care înțeleg să își desfășoare activitatea. Viceprimarul le-a făcut și părinților urări de bine la începutul noului an școlar și le-a transmis să aibă încredere că au ales înțelept să își înscrie copiii la școala și grădinițele din localitate.

Primarul comunei Saligny, Ion Beiu, care din rațiuni profesionale nu a putut participa la deschiderea de an școlar la școala din localitate a vrut, la rândul său, să adreseze un mesaj elevilor, cadrelor didactice și părinților:

„Acest an școlar a început exact așa cum ne-am dorit. Am putut să inaugurăm cea de-a doua grădiniță, care s-a aflat în reparații capitale și care acum oferă cele mai bune condiții copiilor înscriși acolo. De asemenea, este o mare satisfacție că am reușit să accesăm fondurile necesare pentru alinierea Școlii Gimnaziale Nr. 1 din comună la standardele cele mai ridicate. Cu noile dotări care au început să vină, cu mobilier nou, calculatoare, table inteligente, mă aștept ca și interesul elevilor pentru școală să crească. Acum au nu doar motive, ci și resurse să fie vină cu drag la școală, să participe activ la ore, să coopereze eficient cu profesorii. Mie nu îmi rămâne decât să le urez tuturor multă sănătate, putere de concentrare și să ia notele cele mai bune”.

Ca și adjunctul său, primarul Ion Beiu a vrut să le mulțumească educatoarelor, învățătoarelor și profesorilor pentru dedicare și pentru implicarea de care dau dovadă mereu. Lor și prinților, Ion Beiu le cere să fie răbdători și să mențină relații bune de colaborare pentru ca împreună să pună umărul la desăvârșirea educației copiilor din comună.

Debut de an școlar la Saligny. FOTO Primăria Saligny

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*