Când vine vorba de Constanța sigur te gândești la mare, la soare, plajă și distracție. Să fim sinceri, cei mai mulți dintre cei care vizitează Constanța așteaptă doar cluburile de noapte și zilele leneșe de după petrecere, în care stau cu telefonul în mână pe plaje și caută oferte de casino fără depunere bonus. Dar Constanța oferă infinit mai mult decât cazinouri și distracție – are obiective turistice de care sunt sigur că nu ai auzit, dar care odată ce le vizitezi te vor lăsa cu gura căscată. Printre aceste obiective se numără Cheile Dobrogei, Stațiunea Techirghiol și Cetatea Histria.
Cheile Dobrogei
Nu sunt cuvinte să descrie cu adevărat frumusețea acestui obiectiv turistic. Când vizitezi Cheile Dobrogei, vei vedea că sunt de fapt niște stânci calcaroase ce pot atinge înălțimi de 80 de metri.
Acest obiectiv turistic se întinde pe o porțiune de aproximativ 10 kilometri, și este declarată arie de protecție specială avifaunistică printr-o ordonanță guvernamentală dată de guvernul României încă din anul 2007, cu multe specii unice de păsări și animale. Când le vizitezi poți face un popas la una din cele 14 peșteri ce se întind de-a lungul cheilor, dar cele mai reprezentative și mai interesante sunt Peștera Liliecilor și Gura Dobrogei.
Sigur nu ai cum să te plictisești vizitând Cheile Dobrogei, iar dacă ești în căutare de puțină adrenalină, poți încerca puțină escaladare pe versanții mai abrupți, lucru practicat de mulți alți alpiniști amatori.
Stațiunea Techirghiol
Există o legendă care spune că un on orb și șchiop pe nume Tekir a ajuns în zonă, iar măgarul său s-a împotmolit în nămol. Când a încercat să-și scoată măgarul din acel nămol, omul s-a vindecat miraculos, vederea i-a revenit și nu mai șchiopăta deloc, și regiunea a fost considerată stațiune cu proprietăți miraculoase.
Indiferent dacă tu crezi în această legendă sau nu, cu siguranță Techirghiol este una dintre cele mai importante obiective turistice din Constanța, datorită nămolului cu proprietăți benefice sănătății unde se pot trata de regulă alergiile și bolile reumatice. Dacă vii la Techirghiol, trebuie neapărat să faci o baie cu nămol, urmată de o baie cu apă sărată, întrucât lacul are o concentrație de sare de 90 de grame la litru, și ai putea scăpa de eventualele probleme reumatice.
Cetatea Histria
Histria este cel mai vechi oraș atestat documentar din România, și cetatea a fost construită aproximativ în anul 657 înainte de Hristos de coloniștii greci. Cetatea avea 7 turnuri de apărare și două intrări, ceea ce a făcut-o să fie greu de doborât de invadatori.
Dacă vrei să fii transportat înapoi în timp, trebuie să vizitezi Cetatea Histria unde poți vedea zidurile vechi ale cetății și de asemenea poți vizita muzeul cetății unde ai să descoperi nenumărate piese arheologice grecești, romane și bizantine. Cu toate că ai vreo o ora de condus din orașul Constanța, e un loc ce merită să-l explorezi cât mai curând, care te va face să apreciezi și mai mult istoria minunată ce aparține acestei regiuni.
Constanța nu e doar plajă și distracție
Constanța are o abundență de obiective turistice și minunății ce niciunul dintre noi nu le știam, iar dacă ai voința să lași plaja și cluburile de noapte pentru câteva ore, poți avea parte de lucruri nemaitrăite până acum, chiar în județul Constanța.
Așadar lasă telefonul, ridică-te de pe șezlong și du-te să vezi aceste obiective turistice, vei avea parte de una dintre cele mai frumoase experiențe din viața ta!
Be the first to comment