Consiliul Județean Constanța, în calitate de Beneficiar, anunță începerea lucrărilor de construcție pentru unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură medicală din județ. Proiectul „Construire Corp nou – Departament Sănătatea mamei și copilului Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Constanţa”, realizat cu finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Componenta C12 – Sănătate, Pilonul V: Sănătate și reziliență instituțională, Investiția: I2. Dezvoltarea infrastructurii spitalicești publice – beneficiari preselectați în cadrul #377, identificat prin contract de finanțare nr. SP 79/1/20.04.2023, este o inițiativă de referință care va contribui semnificativ la îmbunătățirea serviciilor de sănătate și la dezvoltarea durabilă a infrastructurii medicale din regiune.
Obiectivul general al proiectului îl constituie îmbunătățirea infrastructurii serviciilor de sănătate din Județul Constanța. Prin proiectul „Construire Corp nou – Departament Sănătatea mamei și copilului Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Constanţa”, CJC urmărește construirea unei unități sanitare noi – corp nou Departament „Sănătatea Mamei și copilului”, dotată cu echipamente medicale și aparatură medicală, astfel încât, la finalul perioadei de implementare, rezultatele obținute să fie relevante pentru atingerea obiectivelor PNRR.
Obiectivele specifice ale proiectului
Proiectul vizează construirea unei unități sanitare noi cu funcțiunea de spital destinat secțiilor de Obstetrică-Ginecologie I și II, Neonatologie, Pediatrie și Chirurgie-Ortopedie Pediatrică, clădire cu un regim de înălțime format din: 3 etaje subsol, parter, 8 etaje medicale și 1 etaj tehnic (etaj 9) și în cadrul căreia vor fi asigurate 110 locuri de parcare nou create (dintre care 6 vor fi dotate cu stații de încărcare pentru vehicule electrice).
Noua unitate va avea 350 de paturi dotate inclusiv cu echipamente IT noi, respectiv 232 paturi – spitalizare continuă, 79 paturi – spitalizare de zi, 39 paturi – ATI, 2 blocuri operatorii (Bloc 1 – Obstetrică/Ginecologie – 5 săli și Bloc 2 – Chirurgie pediatrică – 4 săli) precum și 2 unități primiri urgențe (UPU Pediatrie și UPU Obstetrică/Ginecologie).
Noua unitate va fi aliniată la contribuția Tranziție Verde, clădirea respectând standardul NZEB precum și la contribuția Transformare Digitală urmând a fi echipată atât cu tehnologie medicală de ultimă generație cât și cu sisteme informatice spitalicești avansate care vor permite gestionarea optimă a resurselor.
Valoarea totală a proiectului, inclusiv finanțarea
Având în vedere semnarea Actului Adițional nr. 2/08.01.2025 la contractul de finanțare, valoarea totală a investiției este de 986.542.214,75 lei (TVA inclus), din care:
– valoare eligibilă PNRR – 692.672.810,07 lei
– valoare TVA eligibil aferent PNRR – 130.826.457,91 lei
– valoare Finanțare Publică Națională inclusiv TVA – 119.700.880,03 lei
– valoare contribuție proprie Beneficiar inclusiv TVA – 43.342.066,74 lei
Ordinul de Începere al lucrărilor de execuție a fost emis cu data de 02.12.2024 iar Proiectul are ca termen de finalizare data de 30 iunie 2026, lucrările urmând a fi monitorizate îndeaproape pentru a respecta cele mai înalte standarde de calitate și sustenabilitate.
Acest proiect reflectă angajamentul asumat al Consiliului Județean Constanța de a îmbunătăți calitatea vieții locuitorilor prin crearea unui mediu medical modern, accesibil și sustenabil.
Contact:
Consiliul Județean Constanța
Telefon: 0241 488 001
E-mail: consjud@cjc.ro
Pentru informații suplimentare despre proiect și progresul acestuia, vă invităm să accesați site-ul oficial: www.cjc.ro sau să urmăriți actualizările pe pagina oficială de Facebook: www.facebook.com/ConsiliulJudeteanConstanta
Be the first to comment