Cinci programe de studii în premieră la Universitatea Ovidius din Constanţa, începând cu anul academic 2024-2025

Universitatea Ovidius Constanța. FOTO Arhiva UOC
Universitatea Ovidius Constanța. FOTO Arhiva UOC

Universitatea Ovidius din Constanţa (UOC), pentru sesiunea de toamnă a Admiterii 2024, lansează cinci programe noi de studii universitare, atât la nivel licență, cât și master, menite să răspundă cerințelor actuale ale pieței muncii și să le ofere studenților o pregătire solidă și competitivă.

UOC se numără printre cele cinci instituiții academice din România care vor școlariza, în premieră națională, începând cu anul universitar 2024-2025, programe de studii universitare de licență în sistem dual, cu o durată de patru ani, asigurând o combinație optimă între teorie și practică. Cele trei programe sunt: Inginerie mecanică la Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială şi Maritimă, Agricultură la Facultatea de Științe ale Naturii şi Științe Agricole şi Fizică tehnologică la Facultatea de Științe Aplicate şi Inginerie.

În cadrul acestor programe, jumătate din timpul de pregătire al studenților să va derula în cadrul universității, iar cealaltă jumătate la operatorii economici, prin activități specifice de învățare, aplicate direct în mediul real de desfășurare a proceselor tehnice şi tehnologice.

De asemenea, oferta educațională a Universităţii Ovidius se îmbogățește cu două programe de masterat, axate pe domenii de vârf: Tehnici avansate de recuperare funcțională la Facultatea de Medicină și Ingineria vehiculelor moderne la Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă. Aceste programe vor asigura tinerilor dezvoltarea competențelor acumulate în ciclul studiilor de licență şi dobândirea unor noi seturi de abilități specifice, facilitând tranziția de la educație la piața muncii.

„Suntem bucuroși să anunțăm că portofoliul programelor de studii al universității noastre se diversifică cu cinci noi specializări. Acest lucru este o dovadă a importanței pe care o acordăm ancorării UOC la specificul regiunii şi a preocupărilor de a asigura o formare profesională a tinerilor la cel mai înalt nivel, urmărind dinamica europeană şi internațională a educației”, a declarat rectorul Universităţii Ovidius din Constanţa, conf. univ. dr. Dan Marcel Iliescu.

Primele înscrieri la cele cinci programe se vor putea face din luna septembrie a acestui an. Informații detaliate despre procesul de admitere vor fi disponibile, în curând, pe site-urile facultăților.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*