Primăria din Ovidiu i-a scos în față pe cei mai destoinci luptători din artele marțiale și i-a trimis direct pe tatami (salteaua de concurs) ca să apere onoarea orașului în competiția de Ashihara Karate Kumite. Astăzi s-a desfășurat a treia ediție a Cupei Ovdiu organizată pentru acest tip de sport de full contact. 140 de copii împreună cu părinții lor au umplut Sala Sporturilor din Ovidiu și timp de 5 ore s-au luptat pe grupe de vârste ca să stabilească pe cei mai buni dintre cei buni.
“Este o competite de full contact, de luptă sportivă, în care copiii pot să se atingă la nivelul pieptului și picioarelor fără zona feței, iar loviturile de pumn sunt interzise, în timp ce loviturile de picior la cap sunt permise” spune Ștefan Ghițulescu, organizatorul întrecerii.
Cinci cluburi de arte marțiale s-au înscris la Cupa Orașului Ovidiu: sunt sportivi din Pitești, din Mioveni, luptători karateka din Oltenița plus alte trei cluburi din Constanța. Cei mai mici concurenți au 4 ani iar cei mai mari 18. Separat există și o grupa de seniori, cu sportivi de 23 de ani și 27 de ani.
“Este o competiție foarte frumoasă, cu 140 de copii participanți, 40 dintre ei fiind din orașul Ovidiu. Mulțumim primăriei pentru ajutorul acordat și pentru susținerea acestor activități. Ne bucurăm că cei mici fac mișcare și că există asemenea activități” spune Alina Moraru, președinta Clubului Sportiv Orășenesc din Ovidiu.
Cupa Ovidiu la Ashihara Karate Kumite a început la ora 10 imediat după desemnarea grupelor de concurs. Până la vârsta de 12 ani sportivii luptă în reprize de 1 minut și jumătate. Arbitrii punctează fiecare lovitură iar în caz de egalitate se trece la proba cântarului. Dacă la cantar diferența nu este mai mare de 5 kilograme se mai dă o repriză de prelungiri de un minut.
De la vârsta de 12 ani în sus, timpul de luptă crește: 2 minute per repriză, apoi cântar în caz de departajare și/sau prelungire adițională un minut. La meciurile de 3 sportivi pe categorie, se luptă fiecare cu fiecare iar cel care va obține cele mai multe victorii și are cel mai bun scor, se clasează pe locul întâi. La grupele cu 4 sportivi se merge în stil turneu eliminatoriu, doi câte doi; cine câștigă merge mai departe iar după aceea cine câștigă al doilea meci, se clasează pe locul întâi.
“Vreau să mulțumesc Clubului Sportiv Orășenesc Ovidiu pentru că fără ajutorul dânșilor nu aș fi reușit astăzi să organizez această competiție. Să nu mă înțelegeți greșit: nu este ceva politic – este un ajutor pe care eu ca sportiv nu l-am mai avut până acum și pe care multe cluburi nu-l găsesc. Este un lucru mare și frumos ceea ce se întâmpla aici la Ovidiu cu acest Club Orășenesc care îndeamnă tineretul și toți copiii din Ovidiu să facă mișcare. Mă bucur că conducerea acestei localități și-a dat seama că tineretul și copiii sunt viitorul orașului și investind în copii și în tineret o să creștem ulterior și calitatea societății din oraș” spune Ștefan Ghițulescu, organizatorul competiției.
Artele marțiale sunt asociate in general cu vârstele mici și sunt necesare pentru a-i ajuta pe copii ca să se dezvolte armonios. Artele marțiale îți pot da un plus de încredere într-o varietate de situații, atât în cele care te scot din zona de confort, cât și în cele în care te-ai putea simți în pericol. Sporturile de disciplină ii ajută pe tineri să-și educe trupul și mintea. Iar primăria din Ovidiu încurajează tot timpul sporturile, pentru copiii orașului.
Be the first to comment