Producători locali au început de joi, 14 aprilie, comercializarea cărnii de miel în interiorul halelor de lactate din Piața Griviței și Piața Tomis III din municipiul Constanța. Carnea provine de la ferme din județele Constanța și Tulcea, de la miei sacrificați în unități de abatorizare autorizate sanitar veterinar, iar prețurile sunt stabilite de către producătorii locali.
Vânzarea se face cu respectarea legislației în vigoare, Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța asigurând toate condițiile de igienă și siguranță alimentară. De asemenea, medici veterinari de la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța supraveghează în permanență vânzarea.
„Încă din prima zi avem producători care comercializează în cele două piețe, prețul în acest moment fiind de 40 – 45 de lei/kg, negociabil, ceea ce este un semnal bun, având în vedere că prețul minim se încadrează între 45 – 55 de lei/kg în supermarket”, a declarat directorul general al RAEDPP Constanța, Stere Hira.
În piețele agroalimentare administrate de RAEDPP se va comercializa zilnic carne de miel, până sâmbătă, 23 aprilie.
Be the first to comment