Bilanțul Stagiunii Estivale a Artelor Spectacolului SEAS 2024. Au fost organizate peste 40 de evenimente la care au participat peste 80.000 de spectatori

SEAS 2024. FOTO Teatrul de Stat Constanța

Organizatorii au făcut bilanțul Stagiunii Estivale a Artelor Spectacolului – SEAS 2024 și au anunțat că în cadrul evenimentului cultural au fost prezentate peste 40 de evenimente la care au participat peste 80.000 de spectatori.

Evenimentul a ajuns deja la a treia ediție, fiind precedat de un proiect similar, organizat în timpul pandemiei, BESAFE – Best Summer Art Fest Constanța 2020.

Teatre din Iași, Sibiu, București, Timișoara, Galați, Oradea, Brăila, Târgu-Mureș, Craiova, Petroșani, Ploiești, Miercurea Ciuc și Chișinău au adus la Constanța unele dintre cele mai bune producții ale lor, spectacole cu succes la public.

În cadrul secțiunii care i-a fost dedicată, nu mai puțin de patru spectacole ale regizorului Radu Afrim au fost prezentate pe scena SEAS2024, la Casa de Cultură a Sindicatelor:

Antologia dispariției
Teatrul Național „Vasile Alecsandri” Iași, 15 august

Inimă și alte preparate din carne
Teatrul Național „Marin Sorescu”, 28 august

La câțiva oameni distanță de tine
Teatrul Național „I.L. Caragiale” București, 30 august

Ierbar
Teatrul Național Târgu-Mureș, 8 septembrie

Patru spectacole de teatru stradal au dat culoare orașului, în cadrul SEAS, în weekendul 26-28 iulie:

Timbaloe Batucada, spectacol itinerant plin de muzică și culoare

Special Conquest, prezentat de Cie TAC O TAC, „un spectacol accesibil pentru spații inaccesibile”

Sylphes, un spectacol multisenzorial prezentat de Aerial Strada Company la peste 30 de metri înălțime

Freestyle Puppetry, spectacol de animație al Teatrului Țăndărică

Gașca de voluntari crește de la an la an, iar în ediția 2024 peste 70 de tineri – elevi și studenți din Constanța și din împrejurimi – au ales să își petreacă vara alături de noi.

Au muncit, au întâmpinat invitații – atât spectatorii, cât și echipele teatrelor din țară, au descoperit lumea fascinantă din spatele cortinei și, zicem noi, s-au și distrat.

În această ediție SEAS am avut parte de două premiere în România: pe 12 iulie, Ultima oră, spectacol al Teatrului Nottara București, a fost tradus în limbajul semnelor de doi interpreți, Lena Dermengiu și Monica Cătuțoiu, iar pe 30 august, La câțiva oameni distanță de tine, spectacol al „Teatrului Național I.L. Caragiale” București, a beneficiat de trei interpreți, celor două alăturându-li-se și Claudia Iordache.

Cele 7 spectacole accesibilizate:

  • Ultima oră, regia Erwin Șimșensohn,
  • La academie, regia Andrei Măjeri
  • Artă, regia Cristi Juncu
  • O repetiție moldovenească, regia Cristian Ban
  • Adevărul, regia Radu Iacoban
  • La câțiva oameni distanță de tine, regia Radu Afrim
  • ONE MAN aproape SHOW, regia Pavel Bartoș

A treia ediție SEAS, în cifre:

  • 9 săptămâni de SEAS 2024
  • peste 80.000 de spectatori (indoor și outdoor)
  • Peste 40 de evenimente
  • peste 1000 de invitați: actori, muzicieni, regizori, performeri, scenografi, artiști vizuali etc.
  • 14.000 bilete vândute
  • 700.000 lei încasări din bilete

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*