Avertizare cod portocaliu de vreme severă în județul Constanța. Mai mulți copaci din municipiu au fost rupți de furtună

Copac dărămat de vânt pe o stradă din Constanța. FOTO Florin Boboc

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de cod portocaliu pentru județele Constanța și Tulcea, valabilă în intervalul 25 iulie 2024, ora 19:45, până la 25 iulie 2024, ora 22:00.

Conform ANM, în această perioadă se vor semnala averse torențiale care vor acumula cantități de apă între 25 și 40 l/mp, frecvente descărcări electrice și intensificări ale vântului.

Zonele vizate din județul Constanța includ localitățile: Năvodari, Mihail Kogălniceanu, Lumina, Cogealac, Nicolae Bălcescu, Corbu, Mihai Viteazu, Istria, Săcele, Pantelimon, Târgușor, Fântânele și Grădina.

În județul Tulcea, localitățile Baia și Beidaud sunt sub incidența acestui cod.

Autoritățile recomandă locuitorilor din aceste zone să ia măsuri de precauție, să evite deplasările inutile și să se adăpostească în locuri sigure până la trecerea fenomenelor meteorologice periculoase.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*