Asociația care se ocupă de promovarea stațiunilor de pe litoral și Delta Dunării a fost aleasă pentru a deține președinția FAPT pentru încă 4 ani. Alegerile au desemnat ca vicepreședinți Asociațiile de Promovare Sibiu și Prahova, iar Bucovina și Oradea sunt membri în consiliul director. Secretariatul Federației de Promovare Turistică va fi asigurat de Asociația de Turism Sibiu.
„Multumesc colegilor mei din cele15 Asociatii regionale de management de destinatie din Romania, pentru increderea pe care mi-au acordat-o, de a reprezenta, in continuare, Federatia Asociatiilor de Promovare Turistica a Romaniei, ca Presedinte!
Ma bucur ca Sibiul si Prahova sunt si mai bine reprezentate in pozitia de vicepresedinte, iar in perioada imediat urmatoare voi avea intalniri de lucru la Sibiu, Cluj, Suceava, Oradea, Bucovina si Timisoara.
Conducerea FAPT ramane in continuare la Asociatia Litoral-Delta Dunarii, model dupa care s-au constituit alte asociatii de promovare a turismului in Romania, precum cele de la Gorj sau Timis si model pentru implementarea taxei de promovare a turismului. Pentru urmatorii 4 ani la conducerea FAPT, voi continua sa sustin direct si personal infiintarea de noi Asociatii judetene de promovare si dezvoltar a turismului in acelasi sistem de parteneriat public-privat, si lucram deja la noi Asocuatii in judetele Hunedoara, Iasi si Satu Mare.
Continui sa cred ca parteneriatul public-privat este cheia si motorul dezvoltarii si promovarii turismului romanesc si vom continua sa sustinem ca Romania are nevoie de un minister al turismului, pentru a transforma turismul intr-o industrie strategica.
De asemenea, promovarea Romaniei trebuie sa treaca in administrarea unei Organizatii Romane de Turism, in formula de parteneriat public-privat ( Autoritatea Nationala pentru Turism sau noul minister ar urma astfel sa administreze numai autorizarea si controlul)”, a declarat Corina Martin, Președintele FAPT.
„Asociația Judeteană de Turism Sibiu, cu experiența sa de peste zece ani de zile în promovarea și managementul destinației turistice Județul Sibiu, un model recunoscut de parteneriat între autorități publice, mediul privat și cercetare, își propune să aducă în continuare în FAPT know-how-ul său în materie de management integrat și marketing turistic.
Diversitatea care există la momentul actual în ceea ce privește modelul de organizare și funționare a Asociațiilor de Promovare și Dezvoltare Turistică este o provocare pentru funcționarea Federației. Profesionalismul care caracterizează cei 15 membri FAPT este o garanție pentru dezvoltarea viitoare a acestei structuri și pentru atingerea scopului nostru de promovare și dezvoltare a destinațiilor turistice din țară.
Împreună cu membrii FAPT vom milita pentru apariția mult discutatei Legi a Turismului, care să asigure un cadru coerent și predictibil de desfășurare și dezvoltare a turismului în România”, a precizat Alin Chipăilă, Vicepreședinte FAPT.
Be the first to comment