ANR anunță că există o platformă online care îi ajută pe navigatorii care utilizează căile navigabile să își planifice călătoria

Canalul Dunăre Marea Neagră la Cernavodă. FOTO Adrian Boioglu

O nouă platformă online îi va ajuta pe navigatorii care utilizează căile navigabile interioare să își planifice călătoria. România, prin intermediul Autorității Navale Române, alături de Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Cehia, Franța, Germania, Ungaria, Luxemburg, Țările de Jos, Serbia și Slovacia a proiectat un sistem transfrontalier de comunicații care înseamnă de fapt un ghișeu unic pentru toate informațiile relevante legate de căile navigabile și trafic, combinand datele din 13 țări pe o singură platformă, www.eurisportal.eu .

Pentru comandanți și partenerii logistici, informațiile actualizate sunt indispensabile pentru planificarea eficientă a rutei și a călătoriei. Accesul la informații statice și dinamice care oferă 24/7 o imagine actuală a situației căilor navigabile este de o mare importanță. Utilizatorii pot colecta în orice moment informații despre situația  reală a traficului și blocajele severe pe ruta lor de navigație, care constituie principala cauză a întârzierii călătoriilor. Platforma EuRIS, realizată cu fonduri europene, pune la dispoziție servicii de informare personalizate pentru întreaga rută pe care un comandant intenționează să o utilizeze.

Utilizatorii căilor navigabile interioare pot aduce chiar ei o contribuție majoră la succesul EuRIS și astfel pot profita și mai mult de pe urma platformei.  Pe lângă informațiile publice partajate de cele 13 autorități de căi navigabile, comandanții și transportatorii aleg entitățile care pot avea acces la datele lor. De exemplu, un comandant poate să transmită clientului său poziția navei  sau chiar îi poate permite să urmărească întreaga călătorie. Mediul protejat EuRIS se asigură că proprietarul informațiilor este întotdeauna cel care hotărățște cui și pentru cât timp acordă accesul la acestea.

Platforma EuRIS  (Serviciile europene de informare fluvială),  este disponibilă gratuit începând de astăzi, 29 septembrie 2022 și include cele 7 coridoare navigabile principale: Rin, Dunăre, Elba, Moselle, Dunkerque- Scheldt, Amsterdam-Anvers-Liege, Amsterdam-Anvers- Bruxelles.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*