ANPC a amendat cu 63.000 de lei Hotelul Delta din Jupiter și a închis blocul alimentar al unității

Nereguli găsite la Hotelul Delta din Jupiter. FOTO ANPC

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a desfășurat pe 29 august, o acțiune de control operativ, în cadrul Comandamentului Litoral 2024, la Hotel Delta, din stațiunea Jupiter administrată de operatorul economic Delta Aurora SA.

Pentru abaterile de la legislația în domeniu constatate, comisarii ANPC au aplicat următoarele sancțiuni:

amenzi contravenționale în valoare de 63.000 lei

oprirea temporară a prestării serviciilor în blocul alimentar, până la remedierea deficiențelor

oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme

remedierea deficiențelor de informare, în termen de maximum 30 de zile

propunerea emiterii deciziei de încetare a practicilor comerciale înșelătoare privind informarea consumatorilor.

„Din păcate comisarii ANPC întâlnesc și astfel de situații în cadrul controalelor. Chiar dacă au fost consiliați, unii operatori economici continuă să ignore prevederile legii, motiv pentru care suntem nevoiți să luăm măsura opririi activității, menită să preîntâmpine punerea în pericol a consumatorilor” – Sebastian Hotca, președinte interimar al ANPC.

Neregulile întâlnite au fost următoarele:

– folosirea unor produse nesigure, respectiv: materii prime cu data durabilității minimale depășită, utilizarea unor materii prime cu stare termică modificată, contrar impunerii producătorilor, depozitarea direct pe paviment a produselor alimentare și materiilor prime

– prestarea unor servicii ce pot pune în pericol viața, siguranța sau sănătatea consumatorilor prin: utilizarea unor agregate frigorifice insalubre, destinate băuturilor îmbuteliate in care se depozitau materii prime si alimente, echipamente frigorifice cu deficiențe de structură (cheder și rafturi cu urme pregnante de rugină), utilizarea unui spatiu insalubru destinat depozitării legumelor și fructelor utilizate în procesul tehnologic al blocului alimentar, utilizarea, la bar, a unor materii prime ce conțin, ca ingredient, E129 “Rosu Allura”, fără a informa consumatorii asupra riscurilor de sănătate

– folosirea unor practici comerciale înșeătoare prin informarea intenționat eronată a compoziției și ingredientelor preparatelor finite destinate consumatorilor

– condiții tehnice improprii: deficiențe de structură ale pavimentului si ale pereților în 2 din camerele de cazare ale unității, verificate prin sondaj, neetichetarea conformă a amperajului aparatelor de curent electric din unitățile de cazare verificate,

– lipsa informării consumatorilor, în spațiile de cazare, și a mapelor de servicii gratuite și contracost, conform clasificarii unității de cazare de 3*.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*