Peste 200 de unități de alimentație publică și de cazare, amplasate în cele șapte zone de interes turistic de pe litoral – Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinești și Mangalia, au fost verificate în cursul săptămânii trecute de către medicii veterinari care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2020. Pentru abaterile constatate, au fost aplicate amenzi în valoare de 366.000 de lei.
Potrivit Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța, controalele au vizat 76 de restaurante, cinci pizzerii, 28 de unități tip fast-food, cinci braserii, 15 unități de tip bufet, trei unități tip bistro, 18 baruri, două snack baruri, 37 de magazine alimentare, 19 laboratoare de cofetărie/patiserie, trei cofetării/patiserii, șase rulote, o pensiune, o unitate produse congelate și două tonete.
„În urma acestor controale s-au constatat deficiențe cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar, ambalarea și etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării și valorificării, precum și comercializarea acestora neetichetate potrivit legislației în vigoare, condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare și neanunțarea de către persoanele juridice a începerii activității supuse controlului sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor”, au precizat reprezentanții DSVSA Constanța.
Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, 44 de unități, respectiv 15 restaurante, nouă unități tip fast-food, patru unități tip bufet, două magazine alimentare, trei baruri, o pizzerie, două rulote, o braserie și patru laboratoare cofetărie/patiserie, au fost sancționate contravențional, cu amenzi în valoare de 366.000 de lei. De asemenea, au fost emise două ordonanțe de suspendare temporară a activității pentru o unitate de tip fast-food și un restaurant.
DSVSA Constanța pune la dispoziția celor interesați numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări, sau se pot obține informații referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranței alimentelor. Acest număr va funcționa în paralel cu numărul Call-Center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice rețea de telefonie.
1 Trackback / Pingback