Focarul de enterocolită de la autoservirea Auchan Maritimo a fost luat la control de mai multe instituții ale statului.
Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică din Constanța (DSP) spun că au fost în control pe data de 22 decembrie, atunci când au apărut primii pacienți cu simptome de toxiinfecție alimentară. Medicii nu aveau însă baza controlului pentru că niciun pacient nu mai avea bonul de la mâncarea consumată în sectorul de gastronomie al Auchan Maritimo. Ulterior, una dintre persoanele internate a reușit să găsească o chitanță, așa că medicii au prelevat probe din mâncarea indicată.
Rezultatele de laborator vor indica abia marți care a fost cauza îmbolnăvirii și atunci vor fi luate măsuri suplimentare.
Nici cadrele Direcției Sanitar Veterinare (DSV) nu au stat cu mâinile în sân. Medicii de acolo au verificat autoservirea pe 27 decembrie și au găsit aproape 330 de kilograme de carne și mâncare gătită expirată sau depozitată în condiții necorespunzătoare.
Toata marfa a fost confiscată și urmează să fie incinerată. Reprezentanții DSV au aplicat o amendă de 2000 lei. Autoservirea a fost închisă până la remedierea deficiențelor.
Reamintim că Auchan Maritimo a fost închis de către inspectorii ANPC după ce 18 persoane au ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța cu enterocolită cu salmonela. Inspectorii de la Protecția Consumatorilor au aplicat o amendă record – 30.000 lei – și au confiscat 140 kilograme de carne și mâncare gătită.
Be the first to comment