Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Județean „Sf. Apostol Andrei“ se deschide, dar consultațiile și tratamentele se fac doar cu programare

Ambulatoriu de Specialitate - Policlinica 1. FOTO Cătălin Schipor

Începând cu data de 18 mai, Ambulatoriul de Specialitate al SCJU „Sf. Ap. Andrei” este deschis în intervalul orar 8.00-20.00. Revenirea la programul de funcționare de dinaintea stării de urgență nu exclude măsurile anti-covid aplicate până în prezent.

Conducerea unității sanitare a precizat că nu se efectuează consulturi/tratamente fără programare. Acestea pot fi efectuate telefonic, pe e-mail (receptie@spitalulconstanta.ro) dar și la ghișeu.

Având în vedere riscul de contaminare cu virusul SARS-CoV-2, recomandăm pacienților să evite deplasările dacă nu sunt urgente și să efectueze programările telefonic ( la nr. 0241.503.424 sau 0241503260 pentru Ambulatoriu Diabet Zaharat, Nutriție și Boli Metabolice; Ambulatoriu Oncologie-0241.503.102, CSM Copii- 0241.503.457/0241 503456 și CSM Adulți 0241.503.178).

Pacienții merg totuși să se programeze la ghișeu, trebuie să știe că accesul în Ambulatoriu este permis unui număr limitat de persoane în același timp – maxim 6.

În momentul prezentării la consultație, pentru a preveni riscul de contaminare și pentru ca activitatea medicală să se desfășoare în condiții de maximă siguranță, pacientul trebuie să respecte o serie de reguli care sunt aplicate în cadrul Ambulatoriului încă de la debutul pandemiei.

Astfel, intrarea în Ambulatoriu se face după ștergerea tălpilor încălțărilor pe un covor dezinfectant. Tot acolo pacientului i se va pune la dispoziție soluție hidroalcoolică pentru dezinfecția mâinilor. Pacientul este obligat să poarte masca facială. Rugăm pacienții să vină la consultație fără însoțitori iar în cazuri excepționale (persoane cu dizabilități, vârstnici, copii) este permis accesul unui singur însoțitor. Acesta va respecta aceleași reguli de protecție valabile pentru pacient.

Pentru realizarea triajului epidemiologic, tuturor persoanelor care intră în Ambulatoriu le va fi măsurată temperatura și vor completa împreună cu personalul medical un chestionar. Dacă nu prezintă niciun risc SARS-COV-2, pacientul va intra în cabinetul de consultații / sala de tratament, purtând în continuare masca facială.

După ce pacientul părăsește cabinetul, se efectuează curățenia și dezinfecția. Aceste proceduri sunt reluate pentru fiecare pacient în parte, prin urmare, într-un cabinet vor avea loc 2 consultații/oră. De aceea, rugăm pacienții să nu vină mai devreme și să respecte orele la care au fost programați.

Respectarea cu strictețe a acestor măsuri va permite ca activitatea să se desfășoare în condiții de siguranță atât pentru personalul medical, cât și pentru pacienți.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*