Alexandru Mazăre ar putea ieși din închisoare

Instanță. FOTO Pixabay.com

Alexandru Mazăre ar putea ieși din închisoare după ce Judecătoria Medgidia a admis cererea de liberare condiționată.

„Admite propunerea de liberare condiţionată formulată de Comisia de liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Poarta Albă privind pe condamnatul M. A.. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului M. A., …., deţinut în Penitenciarul Constanţa Poarta Albă, din executarea pedepsei aplicate prin sent.pen.nr. 398/2018 a Tribunalului Bucureşti Sectia I penală, mandat nr.124/2022, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză. În baza art.272 C.proc.pen. Dispune avansarea din fondurile M.J. către Baroul Constanţa, a sumei de 360 lei pentru av. Filip Mihaela, delegaţie nr.896/2024, cu titlul de onorariu apărător din oficiu. În baza art.275 alin. 3 C.proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept la contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică azi, 20.06.2024”, a informat Judecătoria Medgidia.

Înalta Curte de Casație şi Justiție a decis marți, 10 mai 2022, condamnarea lui Alexandru Mazăre la pedeapsa de trei ani de închisoare și interzicerea unor drepturi pe o durată de trei ani după executarea pedepsei închisorii, plus o amendă penală în sumă de 5.000 de lei, în dosarul campusului social Henri Coandă. În plus, magistrații au dispus confiscarea de la Alexandru Mazăre  a sumei de 80.000 de euro, în echivalent în lei, la cursul BNR de la data plății, precum și luarea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra bunurilor mobile și imobile ale inculpatului, până la concurența acestei sume. De asemenea, Alexandru Mazăre a fost obligat și la plata sumei de 10.000 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate stat în fond și în apel.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*