Agenții economici din Satul de Vacanță sunt nemulțumiți de faptul că Primăria Constanța nu le-a eliberat autorizația de funcționare pentru acest an și amenință că dacă situația nu se va reglementa, vor depune o plângere penală.
Reprezentantul agenților economici din Satul de Vacanță, Mircea Ștefan, a precizat vineri, 06 mai, în cadrul unei conferințe de presă, că aceștia au depus încă din luna ianuarie autorizația de funcționare pentru a fi vizată pe anul în curs, dar au primit adrese de la Primărie în care li s-a comunicat că nu se va viza cererea până când nu vor face dovada a deținerii terenului.
„Primăria ne-a anunțat că <<din reanalizarea documentației depuse inițial, s-a constatat că lipsește dovada titlului asupra terenului aferent>>. Primăria ne-a spus că terenul pe care îl avem aici este un domeniu privat al municipiului Constanța. Însăși Primăria Constanța recunoaște că terenurile în cauză nu sunt pe domeniul public. Dovada deținerii legale a activelor, proprietatea construcțiilor și a terenului a fost depus în conformitate cu prevederea articolului 26 aliniatul 1, din hotărârea Consiliului Local numărul 427/2017 și au fost analizate la data obținerii autorizației de funcționare și rezultă atât din titlul de proprietate asupra activelor, cât și din extrasul de carte funciară asupra imobilului, toate actele deținerii legale a bunului compus din terenuri și construcții, regăsindu-se atât în documentația depusă la momentul obținerii autorizației de funcționare, cât și în baza de date a instituției. Prin urmare, în condițiile în care societățile dețin autorizații de funcționare pentru structuri de primiri turistice vizate pe 2021, în condițiile în care la momentul emiterii autorizației s-au verificat documentațiile depuse și s-a apreciat asupra conformității acestora cu cerințele legale, în condițiile în care autorizația de funcționare nu a fost anulată, în condițiile în care nu au intervenit niciun fel de modificări în cuprinsul articolului 26 aliniatul 1 din hotărârea CLM 427/2017, în sensul celor invocate, refuzul emis este mai mult nelegal, este abuziv. Dreptul de proprietate asupra construcției și dreptul de folosință asupra terenului aferent au fost intabulate cu acordul Primăriei în cartea funciară a imobilelor astfel cum rezultă din extrasele de carte funciară. Primăria Constanța dezinformează opinia publică prin faptul că terenurile respective sunt pe domeniul public. Nouă ne trimit că sunt pe terenul privat. Și dezinformează când afirmă că nu plătim nimic. În fiecare an când primim de la SPIT pe formularul de la SPIT are o taxă teren pe care fiecare agent economic din Satul de Vacanță o plătește”, a explicat Mircea Ștefan în conferința de presă.
El susține că Primăria Constanța dezinformează atunci când afirmă că s-a construit în plus, ilegal, față de căsuțele tradiționale și avertizează că refuzul de a elibera autorizațiile de funcționare este nelegal și abuziv, iar agenții economici vor formula o plângere penală.
„Este adevărat, am construit. Cu autorizație de construire eliberată de Primăria Constanța. Dacă este domeniul public acesta, de ce ai eliberat autorizație de construcție? Pentru că pe terenul public nu se eliberează autorizație de construcție, numai pe terenul privat pe care îl avem noi. Am construit pentru că esența unei societăți e să meargă înainte. Refuzul emis este nelegal și abuziv, denotă o vădită rea credință a administrației municipale, administrație care ar trebui să susțină dezvoltarea agenților economici din turism, în condițiile social-economice actuale, cu atât mai mult cu cât activitatea acestora a fost profund afectată de pandemie. Dacă nu se va viza această autorizație, o să mergem la Parchet”, a mai declarat Mircea Ștefan.
Be the first to comment