Acțiune a polițiștilor constănțeni pentru verificarea societăților de dezmembrări auto

Acțiune a polițiștilor la firmele de dezmembrări auto. FOTO Poliția Română

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economico – Financiare au desfășurat, la data de 2 octombrie, o amplă acțiune de veificare a societâților comerciale care au ca obiect de activitate demontarea/dezasamblarea mașinilor și a echipamentelor scoase din uz.

Potrivit IPJ Constanța, au fost verificați șase agenți economici din municipiul Constanța și comunele Agigea și Castelu.

„În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 75.000 de lei. De asemenea, în cazul unei societăți comerciale având ca obiect de activitate dezmembrări auto, polițiștii au constatat că reprezentanții acesteia ar fi achiziționat autoturisme avariate de la persoane fizice, efectuând plăți în numerar,  iar ulterior ar fi valorificat piesele auto, fără a le înregistra în evidența contabilă” – IPJ Constanța.  

În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omisiunea, în tot sau în parte, a evidențierii în acte contabile ori în alte documente legale, a operațiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate.

Totodată, au fost ridicați în vederea indisponibilizării aproximativ 11.000 de lei și 950 de euro, pentru care nu ar fi fost emise bonuri fiscale.

La acțiune au participat și polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului de Investigare a Infracționalității de Mediu, precum și specialiști din cadrul Registrului Auto Român Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*