A fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția proiectului „Modernizarea infrastructurii de distribuție a energiei electrice în Portul Constanța – Etapa a II-a“

A fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția proiectului „Modernizarea infrastructurii de distribuție a energiei electrice în Portul Constanța - Etapa a II-a“

CN Administrația Porturilor Maritime SA a semnat contractul pentru proiectarea și execuția proiectului „Modernizarea infrastructurii de distribuție a energiei electrice în Portul Constanța – Etapa a II-a“, proiect finanțat din fonduri externe nerambursabile prin Programul Transport (PT) 2021-2027, de la Bugetul de Stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii și din surse proprii ale CN APM SA.

Contractul a fost atribuit, în urma unei licitații publice, asocierii SC VERTATEL INTERNATIONAL SRL (Lider de Asociere) – SC EUROCERAD INTERNAȚIONAL SRL – SC UTI CONSTRUCTION AND FACILITY MANAGEMENT SA – FILIALA DE INTREȚINERE ȘI SERVICII ENERGETICE ,,ELECTRICA SERV’’ SA – SC BOG’ ART SRL.

Valoarea contractului este de 410.073.831,51 lei (fără TVA), durata de execuție fiind de 36 luni, din care 11 luni pentru proiectare și 25 luni pentru execuția lucrărilor. Durata de garanție este stabilită la 60 luni.

Obiectivele proiectului “Modernizarea infrastructurii de distribuție a energiei electrice în Portul Constanța – Etapa a II-a” sunt: modernizarea a 66 de posturi de transformare din zonele Port Vechi, sectorul fluvio-maritim și în Constanța Sud, modernizarea, sistematizarea și extinderea rețelelor de cabluri de medie tensiune, dispecerizarea și integrarea în sistemul SCADA centralizat.

Se vor moderniza și monta circa 300 prize de cheu, 700 de stâlpi de iluminat stradal și operațional și 20 de noi stații de încărcare a vehiculelor electrice. Proiectul include și  montarea pe clădirile existente a 10.761 metri pătrați de panouri voltaice și 1.754 metri pătrați de carporturi.

Valoarea totală a investiției este 470.209.592,58 lei (fără TVA) și este în concordanță cu strategiile Comisiei Europene pentru creșterea eficienței tehnice și economice a utilizării energiei electrice.

Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța, în calitate de administrator al porturilor maritime românești, are ca obiectiv prioritar asigurarea condițiilor optime pentru dezvoltarea Portului Constanța, pentru consolidarea poziției acestuia ca port maritim eficient, durabil și sigur, cu rol esențial în dezvoltarea economică a țării.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*