ONG Mare Nostrum a încheiat sesiunea de monitorizare a deșeurilor

ONG Mare Nostrum a încheiat sesiunea de monitorizare a deșeurilor. FOTO OMG Mare Nostrum

Organizația Neguvernamentală Mare Nostrum a încheiat sesiunea de monitorizare a deșeurilor după terminarea sezonului estival. Au fost monitorizate 9 sectoare de plajă: Vama Veche, Saturn, Tuzla, Eforie, Constanța, Mamaia, Năvodari, Corbu și Edighiol.

”În urma monitorizărilor, specialiștii Mare Nostrum au identificat 16869 de elemente abandonate pe sectoarele de plajă, aparținând categoriilor material polimeric articifial, cauciuc, materiale textile, hârtie, carton, lemn prelucrat, sticlă, ceramică, metal.

După centralizarea și analizarea deșeurilor colectate, s-a constatat că materialele plastice reprezintă 88% din totalul deșeurilor. Dintre acestea, mucurile de țigară au fost cele mai numeroase, reprezentând jumătate din cantitatea de plastic, respectiv 8963 de elemente” – ONG Mare Nostrum.    

Sectorul din Năvodari a fost cel mai murdar sector, 4608 deșeuri, urmat de sectoarele din Constanța cu 3425 elemente și  Mamaia Nord cu 2780 elemente.

Cantitatea de deșeuri înregistrată în această perioadă este cu aproximativ 3200 de elemente mai mică, decât cea înregistrată în aceeași perioadă a anului trecut, respectiv 20149 de elemente.

Este de menționat că, densitatea înregistrată a fost de 0.30 deșeuri /m2, aceasta fiind mai mică față de cea înregistrată în aceeași perioadă a anului trecut, respectiv valoarea de 0,36 deșeuri/m2.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*