OMD Mamaia Constanța își recapătă credibilitatea prin rezultatele remarcabile înregistrate în sezonul estival 2024

Concerte organizate de OMD Mamaia Constanța. FOTO OMD Mamaia Constanța

Sezonul estival din 2024 s-a dovedit unul remarcabil pentru Organizația de Management al Destinației Mamaia Constanța (OMD Mamaia Constanța), care astfel reușește să spele o listă de păcate ce i-a fost imputată de un vast cor de critici. Un impact de efect  l-a avut suita de evenimente culturale și artistice, care a reușit să transforme stațiunea Mamaia într-o destinație vibrantă și atractivă pentru turiștii români și străini. Renumele prăfuit al stațiunii a început să își recapete strălucirea încă de la debutul sezonului turistic, dat de minivacanța de 1 Mai corelată cu Sărbătorile Pascale. Primii turiști au fost întâmpinați cu o gamă neașteptat de diversă de evenimente culturale, spectacole și activități recreative, menite să ofere o experiență de calitate pe litoralul românesc.

Vara care a trecut, scena „Mamma Mia” din Piațeta Cazino a fost punctul central al divertismentului. Spectacolele susținute, în fiecare weekend, de artiști îndrăgiți precum Loredana, Alina Eremia sau Florian Rus au strâns mulțimi impresionante de spectatori care s-au bucurat de muzica live și de briza nopților de vară la malul mării. Iar dacă epicentrul atmosferei electrizante a fost în Piațeta Cazino, mai la sud, Piațeta Perla a fost locul favorit de petrecere a serilor  în aer liber pentru familii. Aici OMD Mamaia Constanța a organizat spectacole dedicate copiilor, cu numere de magie și teatru de păpuși.

Dacă înainte de începutul sezonului cald președintele OMD Mamaia Constanța, George Măndilă, promitea o vară de neuitat în ceea ce românii cunosc drept „perla litoralului românesc, iată că la ora bilanțului acesta se poate mândri cu rezultate pozitive. În mod cert, activitatea de promovare și de însuflețire a majorității punctelor cheie de atracție din Mamaia au contribuit la îmbunătățirea imaginii stațiunii.

Iar evenimentele planificate de OMD Mamaia Constanța nu s-au limitat numai la concerte și spectacole tradiționale. Unul dintre cele mai așteptate evenimente ale verii a fost Black Sea Air Show 2024, care a avut loc la Aeroportul Internațional „Mihail Kogălniceanu”. Evoluțiile aeriene impresionante ale Forțelor Aeriene Române și Aeroclubului României, combinate cu un recital  live susținut de artista Holy Molly, au transformat show-ul într-un adevărat spectacol de adrenalină și divertisment pentru mii de participanți.

Pe lângă festivalurile de muzică și ineditul spectacol aeronautic, OMD Mamaia Constanța a continuat să susțină cultura prin parteneriatul cu SeaWave Film Fest, un festival de film studențesc care a adus în prim-plan tinerii cineaști. Proiecțiile de filme au avut loc în locații prestigioase din Constanța, precum și pe plaja Neversea, oferind o atmosferă relaxată și captivantă pentru cinefili.

Cel mai aglomerat weekend al verii pe litoral, cel din apropierea sărbătorii Zilei Marinei Române, a reprezentat și punctul culminant al sezonului, aducând laolaltă mii de oameni care și-au programat concendiile la mijloc de august și care n-au fost deloc dezamăgiți de paleta de divertisment de care au avut parte.

O amintire splendidă a verii 2024 rămâne, pentru mulți, excepționalul concert al Corului Madrigal, susținut pe plajă, la răsăritul soarelui. Concertul a oferit un început de zi sublim și emoționant câtorva mii de spectatori care s-au lăsat încântați de vocile angelice ale corului.

Spre finalul sezonului, trei seri la rând, între 23 și 25 august, Festivalul Național de Muzică Ușoară de la Mamaia a readus în prim-plan vibrația fermecătoare a unui eveniment care, ani la rând, a lăsat să fie descoperite adevăratele voci de aur ale muzicii ușoare românești.

A urmat Festivalul Național al Cântecului și Dansului Popular Românesc, ediția 2024, un eveniment care a adus în lumina reflectoarelor tradițiile autentice românești. O artistă desăvârșită, Maria Dragomiroiu a fost distinsă cu Premiul Special „Mamaia Nostalgia”, pentru contribuția sa la muzica populară. În ciuda vremii neprietenoase, publicul iubitor de folclor a fost prezent în număr mare, dovedind că românii își iubesc tradițiile și își susțin artiștii populari.

După o vară spectaculoasă, OMD Mamaia Constanța anunță că își regrupează forțele și resursele pentru a se concentra pe promovarea internațională a stațiunii. În lunile următoare, organizația va participa la târguri și expoziții turistice europene importante, precum TTG Travel Experience Rimini și World Travel Market London, pentru a atrage turiști din întreaga lume și a promova Mamaia ca o destinație pe tot parcursul anului.

Vara 2024, cu suita de evenimente dintre cele mai diverse și cu programul atent structurat și dus la îndeplinire conform promisiunilor, redă Organizației de Management al Destinației Mamaia Constanța credibilitatea și capacitatea de acțiune de care mulți s-au îndoit. Prin menținerea sau chiar prin îmbunătățirea actualului ritm, se poate spune că OMD Mamaia Constanța are potențialul de a transforma litoralul românesc într-o destinație modernă și atractivă, căutată de turiștii care vor să se bucure de soare, dar și de o gamă foarte largă de activități culturale și de diverstisment nealterat de kitsch.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*