IULIUS transformă Constanța cu o investiție vizionară: un proiect mixt cu componentă office, pe fondul reducerii sistemului de lucru hibrid și al creșterii cererii pentru facilități extinse

Cum va arăta proiectul RIVUS din Cluj-Napoca. FOTO Iulius

Grupul IULIUS continuă să inoveze piața imobiliară din România cu proiecte de anvergură, iar concentrarea este acum aplecată pe Constanța, unde pregătește o transformare urbană majoră. După succesul din Cluj-Napoca, unde alături de Atterbury Europe dezvoltă proiectul RIVUS, cea mai mare investiție de reconversie urbană din România, Iulius urmează deja pașii pentru crearea unui nou hub urban în Dobrogea, pe un teren de 38 de hectare aparținând Oil Terminal.

Transformarea orașului Constanța printr-o investiție de aproape un miliard de euro

Proiectul din Constanța, considerat cel mai mare de acest gen dezvoltat până acum în Dobrogea, are ca scop revitalizarea unei zone industriale inactive de peste un deceniu, transformând-o într-un spațiu verde și modern. Cu o investiție de 800 de milioane de euro, IULIUS vizează crearea unui ecosistem urban complet, care va aduce împreună componente de retail, office, educație, cultură și divertisment, într-un cadru sustenabil și prietenos cu mediul.

„Proiectele noastre mixed-use nu doar că oferă soluții moderne pentru birouri, dar creează și un mediu de lucru plăcut, integrat în oraș și înconjurat de multiple servicii și facilități, de la centre comerciale la spații verzi și servicii medicale”, a subliniat Sebastian Mahu, director de asset management la IULIUS.

Un spațiu verde sustenabil pentru Constanța

Similar cu proiectul de la Cluj-Napoca, unde fosta platformă industrială Carbochim se metamorfozează într-un complex multifuncțional, IULIUS propune la Constanța crearea unui parc urban cu arbori maturi și o grădină botanică, aspecte menite să contribuie la îmbunătățirea calității vieții locuitorilor. Această inițiativă va pune accent pe dezvoltarea unui mediu sustenabil, care să atragă atât locuitorii, cât și investitorii.

„Pe măsură ce piața de birouri evoluează, vedem tot mai multă cerere pentru spații flexibile și sustenabile, integrate în proiecte care oferă acces la servicii diverse. Angajații sunt acum factorii decisivi în alegerea locației, fiind interesați de accesibilitate, facilități și calitatea vieții”, a adăugat Mahu.

Componenta office și contribuția economică

Pentru a stimula creșterea economică și a reține tinerele talente la malul mării, proiectul include o componentă importantă de birouri, adresată atât companiilor locale, cât și celor internaționale care doresc să investească în zonă. Totodată, spațiile comerciale și de recreere vor transforma acest proiect într-o destinație de referință pentru shopping și distracție. Se vor deschide concepte inovative de retail, un fresh market cu produse locale, restaurante tematice și cafenele, elemente necesare dinamizării actualei vieți urbane din Constanța.

Credibilitatea viziunii pe care investitorul din Ardeal o propune constănțenilor se bazează pe succesul unor proiecte deja implementate. La Iași, de exemplu, clădirile de birouri dezvoltate de IULIUS dispun deja de operatori medicali. Circa 14.000 de angajați din Capitala Moldovei se bucură deja de acces la servicii medicale din domeniile cardiovascular, neurologic, oncologic, chirurgie estetică, fertilizare in vitro, analize medicale, iar lista poate continua.

Huburile finalizate de la Cluj – Napoca, Iași și Timișoara au atras gravitațional în jurul lor săli de fitness, dezvoltatori imobiliari pentru locuințe, școli și grădinițe private, precum și facilități after-school. Plasarea acestor beneficii la îndemâna corporatiștilor a dus la sporirea gradului de închiriere a spațiilor de lucru până la 100%. Important de precizat este și că din portofoliul de clienți ai companiei IULIUS fac parte numeroase concerne globale din domeniile IT, automotive sau outsourcing, care caută să se dezvolte pe piața din România generând locuri de muncă.

Flexibilitate și adaptabilitate în contextul post-pandemic

Sebastian Mahu a explicat și modul în care procesul de închiriere a spațiilor de birouri s-a schimbat în 2024, comparativ cu perioada anterioară pandemiei. Durata tranzacțiilor a crescut, iar angajații sunt implicați mai mult în procesul decizional. Aceștia sunt mult mai interesați de accesibilitatea locației și de facilitățile disponibile. Astfel, proiectele mixed-use, care îmbină spații de birouri cu zone comerciale și de recreere, devin tot mai atractive.

„Cei care lucrează în birourile noastre au acces la servicii diverse, de la restaurante și centre de fitness, până la servicii medicale și instituții publice. Astfel de facilități sunt acum esențiale în alegerea unui spațiu de birouri, iar noi răspundem acestei cereri prin flexibilitate și eficiență”, a concluzionat Mahu.

Prin proiectul de la Constanța, compania IULIUS își continuă misiunea de a transforma zone urbane în huburi moderne și sustenabile, care să genereze oportunități economice și să ducă la creșterea calității vieții comunităților locale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*