OMD Mamaia Nord sprijină comunitățile afectate de calamități

OMD Mamaia Nord sprijină comunitățile afectate de inundații din Galați. FOTO OMD Mamaia Nord

După calamitățile care au lovit județul Galați, locuitorii din zonele afectate se confruntă cu dificultăți majore. Casele și gospodăriile acestora au fost distruse de viitură, iar în interiorul locuințelor, oriunde privești, se poate observa doar noroi și resturi aduse de ape. În comuna Costache Negri, urmele dezastrului sunt încă evidente, iar disperarea oamenilor este vizibilă. Organizația de Management al Destinației Stațiunea Mamaia Nord a intervenit pentru a sprijini comunitatea, oferind ajutor în drumul către refacere.

Echipa OMD Mamaia Nord a achiziționat și livrat familiilor afectate unelte de construcție și produse de curățenie, materiale esențiale pentru reconstrucția locuințelor și redobândirea unui minim confort. Printre acestea se numără:

Unelte:

– Roabe

– Lopeți

Produse de curățenie:

– Detergenți pentru suprafețe și rufe

– Dezinfectanți

– Mături, mopuri, lavete

– Saci menajeri, mănuși de protecție și alte produse necesare igienei

Luca Ștefan, primarul comunei Costache Negri, a declarat: „Trebuie să recunosc că nu mă așteptam la o asemenea solidaritate. În 2013, când situația nu a fost la fel de gravă, am avut parte de mai puțin sprijin. Din păcate, multe case sunt acum nelocuibile, iar o parte dintre oameni s-au mutat la rude. Am solicitat nouă module locative, dar vor urma cu siguranță și alte cereri. În ciuda pagubelor, ne-am rugat să nu avem victime. Din păcate, trei persoane și-au pierdut viața.”

O familie din localitatea Costache Negri, care a pierdut totul într-o singură noapte, încearcă acum să își refacă viața, găsind sprijin în solidaritatea oamenilor. Mihaela, una dintre locuitoarele afectate, a vorbit despre puterea ajutorului primit: „Am primit o mașină de spălat, un frigider și chiar parchet. Toate acestea ne dau speranță și ne ajută să mergem mai departe.”

Un alt localnic, un bătrân de 82 de ani, cunoscut de vecini drept „Nea Gheorghe”, a povestit: „Doar Dumnezeu m-a salvat. Apa a venit repede, iar eu eram cu picioarele în apă.”

Revenirea la normalitate va fi un proces de lungă durată, dar cu ajutorul oferit, comunitatea speră să depășească această criză. Primarul a subliniat că „există multe alte probleme de rezolvat, dar se fac eforturi pentru a reveni la normal.”

De asemenea, persoane din județele Constanța și Tulcea s-au alăturat eforturilor de sprijin, donând materiale de construcție și ajutând la transportul acestora.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*