RAJA informează că avaria de la sursele Cișmele afectează și alimentarea cu apă a localităților Cumpăna, Lazu, Agigea și Eforie Nord

apa, raja, oprita, avarie
Apa va fi oprită. FOTO Pixabay.com

RAJA informează că astăzi, în jurul orei 11.30, s-a reușit schimbarea celulei electrice ce asigură realimentarea cu energie a surselor Cișmele. La ora actuală, se fac ultimele conectări la liniile de înaltă tensiune. Imediat, ce se vor finaliza aceste conectări, se vor face manevrele pentru repornirea surselor și se va relua pomparea către Stația de tratare Palas, dar și către zonele alimentate direct de către aceste surse.

„Având în vedere lungimea conductelor, diametrul mare al rețelelor și implicit numărul de consumatori deserviți, reluarea furnizării apei potabile se va realiza progresiv, în fiecare cartier, în funcție de topografia rețelei. Timpul necesar pentru ca abonații din zonele înalte și etajele superioare ale blocurilor să aibă apă la robinete la presiuni normale, este de aproximativ 6-8. În această situație, abonații afectați, vor avea apă la robinete la presiune normală începând cu ora 18.00, în funcție de topografia rețelei și consumurile înregistrate” – RAJA.

Sunt în continuare lipsiți de apă potabilă  de consumatorii din următoarele zone:

–  Palas, Industrială, Brătianu, Medeea, CET, Viile Noi, Sere, Anda, Km 4, Km 4-5, Km 5, Veterani, Caraiman, Oil Terminal, zona, Faleză Sud, Far, Abator, 1 Mai și Depozite – Halta Traian, Gară, Icil –  Zona Kaufland, Balada, Casa de Cultură, Inel I, Inel II, Coiciu, Compozitori, precum și zonele comerciale Sud și Vest.

–   Boema, Tic-Tac, Tomis Nord, cartierul Anadalchioi;

–   B-dul Tomis pe tronsonul delimitat de intersecțiile cu Aurel Vlaicu și strada Petru Vulcan;

–  B-dul Al. Lăpușneanu cuprins între Suceava și Casa de Cultură;

–  perimetrul delimitat de str. Badea Cartan – str. Tulcei – cartierul Henri Coandă – str. Ștefăniță Vodă;

–  B-dul Soveja intre b-dul Tomis si str. B. St. Delavrancea.

„În plus, din cauza faptului că nivelul apei în rezervorul Constanța Sud a scăzut până aproape de nivelul critic pentru situații de urgență, începând cu ora 12.00, se va sista pomparea din acest rezervor. În această situație, abonații din localitățile Cumpăna, Agigea, Tuzla și Eforie Nord vor fi și ei afectați de lipsa apei potabile, până la reluarea pompării din stația Palas către stația Constanța Sud – Bifurcație Cumpăna.

Menționăm că echipele de intervenție au lucrat non stop și s-au făcut eforturi deosebite pentru repunerea sub tensiune a liniilor de alimentare cu energie. Lucrările sunt complexe și au implicat schimbarea întregii celule electrice ce asigură curentul pentru funcționarea tuturor surselor Cișmele” – RAJA.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*