Avarie RAJA în Constanța. Jumătate din oraș rămâne fără apă

Atenție, se oprește apa!

Din cauza unei avarii la sistemul de alimentare cu energie, o mare parte a municipiului Constanța rămâne fără apă!

În jurul orei 15.00, în urma unei avarii la liniile de alimentare cu energie, sursele Cișmea 1B, Cișmea 1C si Cișmea 2, ce asigura necesarul de apa pentru stația de tratare si pompare Palas din municipiul Constanta au rămas fără curent.

Până la această oră, alimentarea cu apă a abonaților deserviți de stația Palas s-a făcut din rezervoare. La ora actuala, rezervorul de la Palas mai poate asigura apă doar pentru aproximativ o oră.

In aceste condiții, începând cu ora 22.00, se sistează furnizarea apei potabile către abonații alimentați din stația de pompare și tratare Palas, din următoarele zone și cartiere: Palas, Industrială, Brătianu, Medeea, CET, Viile Noi, Sere, Anda, Km 4, Km 4-5, Km 5, Veterani, Caraiman, Oil Terminal, zona, Faleză Sud, Far, Abator, 1 Mai și Depozite – Halta Traian, Gară, Icil – Zona Kaufland, Balada, Casa de Cultură, Inel I, Inel II, Coiciu, Compozitori, precum și zonele comerciale Sud și Vest.

Nefuncționarea surselor Cișmele a dus la sistarea de apă și către consumatorii din:

  • zonele Boema, Tic-Tac, Tomis Nord, cartierul Anadalchioi;
  • B-dul Tomis pe tronsonul delimitat de intersecțiile cu Aurel Vlaicu și strada Petru Vulcan;
  • b-dul Al. Lăpușneanu cuprins între Suceava și Casa de Cultură;
  • perimetrul delimitat de str. Badea Cartan – str. Tulcei – cartierul Henri Coandă – str. Ștefăniță Vodă;
  • b-dul Soveja intre b-dul Tomis si str. B. St. Delavrancea.

Echipele de intervenție estimează reluarea furnizării de apă în cursul zilei de mâine, 22 septembrie 2024, ora 12.00. Lucrările sunt complexe și implică schimbarea întregii alimentări cu energie a surselor.

“Ne cerem scuze pentru neplăcerile create și asigurăm toți abonații afectați că echipele RAJA vor face tot posibilul pentru remedierea defecțiunii de la nivelul sistemului de energie si vă asigurăm că imediat ce problemele vor fi rezolvate, se va relua alimentarea cu apă a abonaților afectați. Vom reveni cu amănunte”, au declarat reprezentanții SC RAJA SA. 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*