Incendiul de la Penitenciarul Spital Poarta Albă, provocat un bărbat de 62 de ani, care a dat foc unei saltele. Polițiștii au deschis o anchetă 

Incendiul de la Penitenciarul Spital Poarta Albă, provocat un bărbat de 62 de ani, care a dat foc unei saltele.

Potrivit IPJ Constanța, la data de 10 septembrie, în jurul orei 13.10, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Medgidia au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că o persoană, din incinta unui penitenciar, ar fi dat foc unei saltele de pat, în camera în care acesta se afla.

„Deplasați la fața locului, polițiștii au constat că cele sesizate se confirmă, fiind vorba despre un bărbat, de 62 de ani, care a primit îngrijiri medicale la fața locului, fără ca acesta să fi suferit arsuri.

La acest moment, polițiștii Postului de Poliție Poarta Albă efectuează cercetări în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor care au condus la incident” – IPJ Constanța.

În cauză a fost deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere.

Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție după incendiul produs la Penitenciarul Spital, iar mai multe persoane au fost evacuate.

Penitenciarul Spital Constanța Poarta Albă a transmis o informare despre acest incendiu.

”Este vorba despre o persoană private de libertate care a incendiat o saltea din camera de deținere în care a fost cazată. Incendiul nu s-a manifestat cu foc, dar a produs fum. Incidentul a fost descoperit și stins până la sosirea echipajelor de pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea al Județului Constanța, de către formațiunea de primă intervenție a Penitenciarului Spital Constanța Poarta Albă, cu sprijinul colegilor din cadrul Penitenciarului Poarta Albă. Pacienții au fost evaluați medical și nu au fost înregistrate afecțiuni medicale produse de fum. Au fost evacuați 20 de pacienți și relocați în curtea de plimbare.

Nu au fost înregistrate victime” – Penitenciarul Spital Constanța Poarta Albă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*