Arhiepiscopia Tomisului organizează procesiunea Sfinților Dobrogeni în prima zi a anului bisericesc

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. FOTO Adrian Boioglu / CTnews
ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. FOTO Adrian Boioglu / CTnews

Duminică, 1 septembrie, Biserica Ortodoxă Română îl cinstește pe Sfântul Cuvios Dionisie Exiguul (cel Smerit). Cu acest prilej, de la ora 17.00, Arhiepiscopia Tomisului organizează o procesiune de cinstire a Sfântul Dionisie cel Smerit și a tuturor Sfinților Dobrogeni.

Vor fi purtate în procesiune moaștele Sfinților Mucenici Zotic, Atal, Camasie și Filip (aduse de la mănăstirea Cocoș), moaștele Sfinților de la Adamclisi (de la mănăstirea „Sf. Ap. Filip”,  Adamclisi), moaștele Sfinților Dasie și Emilian de la Durostorum (de la mănăstirea „Sf. Ioan Botezătorul”, Lipnița) și moaștele Sfinților Epictet și Astion (de la Catedrala arhiepiscopală din Constanța).

Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, și Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, împreună cu cler și credincioși, vor merge în procesiune pe următorul traseu: Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” – bdul. Regina Elisabeta, stânga la Comandament – Remus Opreanu – str. Revoluției 1989 – M. Aurelius – str. Aristide Karatzali (popas de rugăciune la biserica Greacă) – str. Mircea cel Bătrân (popas de rugăciune în parcarea de la Biblioteca Județeană) – stânga bdul. Mamaia – stânga str. Răscoalei (popas de rugăciune în curtea Colegiului Național Pedagogic „Constantin Brătescu”) – stânga bdul. Ferdinand – dreapta Tomis (popas de rugăciune la Prefectură) cu traversare la statuia Lupoaică, înainte până la Colegiul Național „Mihai Eminescu” (popas de rugăciune), stânga str. Sulmona – dreapta Marcus Aurelius – str. Revoluției din 1989 – dreapta Crângului – stânga str. Arhiepiscopiei – oprire la Catedrală.

Vor fi înălțate rugăciuni pentru pace în țară și unitatea românilor, pentru cei bolnavi, pentru ca Dumnezeu să le dăruiască profesorilor și elevilor duhul înţelepciunii și luminarea minții.

Procesiunea este o mărturisire a credinței noastre ortodoxe, este o recunoaștere a sfințeniei celor ce au pătimit pe pământul Dobrogei (Sciția Minor), mărturisindu-L pe Dumnezeu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*