FOTO VIDEO Opt stații moderne de călători, noile investiții în confortul urban din cadrul proiectului Smart City Murfatlar

Stații moderne de călători la Murfatlar. FOTO Paul Alexe

În orașul Murfatlar, Primăria și Consiliul Local au demarat un ambițios proiect Smart City, cu finanțare europeană, care promite să schimbe în mod substanțial viața cetățenilor. În cadrul acestui proiect, s-au făcut investiții în tehnologii de ultimă generație, menite să îmbunătățească infrastructura și serviciile publice și să creeze un mediu urban mai prietenos și sustenabil pentru toți locuitorii orașului constănțean.

„Am achiziționat patru stații de alarmare și semnalizare pentru populație, conectate la ISU, este primul sistem de acest gen din județ. Am achiziționat 11 bănci inteligente, cu WI-FI și independente energetic, am modernizat iluminatul public în trei zone ale orașului Murfatlar, cu panouri fotovoltaice și gestionarea automată a luminozității. De asemenea, mai avem un info chioșc pentru plata taxelor și impozitelor locale, cetățenii putând plăti cu cardul din acest punct fără a se deplasa la caserie. Nu în ultimul rând, avem și niște stații electrice de încărcare pentru autovehicule. Toate aceste achiziții fac parte dintr-un proiect Smart City, dedicat orașelor, în valoare totală de 500.000 de euro”, a declarat, pentru CTnews TV, primarul Gheorghe Cojocaru.  

Cea mai recentă achiziție din cadrul proiectului ,,Smart City Murfatlar – Echipamente si sisteme inteligente de management urban” constă într-un număr de opt stații de autobuz inteligente, care urmează să fie amplasate în orașul Murfatlar și satul Siminoc.

„Acum am achiziționat aceste stații de autobuz, un număr de opt stații, astfel că toate stațiile din orașul Murfatlar și satul Siminoc vor fi înlocuite. Este vorba despre stații pentru călători, independente energetic, fiind dotate cu panouri fotovoltaice, care asigură energia pentru un monitor, pentru iluminat, pentru WI-FI. Toate stațiile vor fi conectate la un program din cadrul primăriei, astfel că vom putea transmite date și informații de interes public, pe lângă cele despre temperatură, zi și oră. Dacă mașinile care operează pe transportul interjudețean ar fi avut și GPS, am fi putut să oferim informații cu timpul estimat până la sosirea în stație sau locul efectiv în care se află”, a dezvăluit primarul Gheorghe Cojocaru.

Noile stații pentru călători sunt dotate cu chei antivandalism, sunt vizibile de la distanță, deoarece pe lângă lumina pe LED din interior au o bandă, de jur-împrejur, cu LED de culoare verde. Stațiile sunt solide, având o structură metalică, puternică, din tablă galvanizată, vopsită electrostatic.

Recent, în cadrul aceluiași proiect, primăria a amplasat în oraș mai multe bănci inteligente, iar reacția locuitorilor, în special a tinerilor, este un pozitivă.

„Avem băncile inteligente, tot cu panouri fotovoltaice, cu încărcătoare USB, care am observat că sunt foarte folosite. Mă deplasez seara prin oraș și văd câte un grup de tineri la fiecare bancă, toată lumea folosește telefonul și rămân fără baterie, astfel că aceste puncte de încărcare sunt foarte apreciate și folosite”, ne-a mărturisit primarul Gheorghe Cojocaru. 

Edilul speră ca toate aceste investiții să contribuie la sporirea confortului urban al locuitorilor din orașul Murfatlar și din satul Siminoc, dar și a turiștilor atrași de vestigiile istorice din zonă, precum și de renumitele crame și podgorii de la Murfatlar.

„Ne dorim ca toate aceste investiții în confortul cetățenilor noștri să nu fie vandalizate și cred că mai ales tinerii vor fi încântați de aceste lucruri noi, moderne și frumoase și nu vom avea acte de vandalism”, a mai spus Gheorghe Cojocaru.

De altfel, pentru a se asigura că toate aceste investiții vor fi păstrate în condiții optime, Primăria Murfatlar a implementat (și va continua să o facă!) măsuri de siguranță și mentenanță, încurajând implicarea comunității locale în protejarea acestor dotări. În plus, astfel de investiții vor continua, cu scopul de a transforma Murfatlarul într-un oraș model de dezvoltare sustenabilă și tehnologică.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*