FOTO UDTTMR și Primăria Murfatlar celebrează zece ani de Tepreș. Festivalul Tradițional Tătăresc își continuă povestea

Tepreș în județul Constanța. FOTO UDTTMR
Tepreș în județul Constanța. FOTO UDTTMR

Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România și Primăria Murfatlar organizează sâmbătă, 6 iulie, începând cu ora 16,00, sărbătoarea câmpenească tradițională a tătarilor, Tepreș.

Anul acesta se împlinesc 10 ani de la reluarea tradiției organizării tepreșului în rândul comunității tătare din România, astfel că, și această ediție care va avea loc tot la Murfatlar (Cartier Vest) va aduce în atenția publicului soliști și ansambluri de dansuri tradiționale tătărești, bucate alese și luptele tradiționale tătărești – kureș, la care vor participa tineri luptători atât din cadrul comunității, dar și din afara sa.

Evenimentul organizat de UDTTMR și Primăria Murfatlar este deschis deopotrivă membrilor comunității tătare, dar și tuturor celor care își doresc să cunoască această comunitate atât prin prisma oamenilor, cât și a valorilor identitare care îi definesc. În acest sens, organizatorii îi invită pe constănțeni, dar și pe turiștii aflați pe litoral în acest weekend să intre în spiritul tradițiilor tătărești, să admire frumoasele costume tradiționale și măiestria artiștilor, dar și spiritul de învingători al luptătorilor tătari.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*