Informații utile dacă ai de gând să devii dealer la cazinou

Cazinou

În timp ce majoritatea oamenilor se distrează la jocurile de noroc preferate din cazinourile terestre sau cazinouri online, alții se întreabă cum e să fii de partea cealaltă a mesei. Constanța, un oraș renumit pentru atracțiile sale turistice, oferă o imagine captivantă a industriei jocurilor de noroc. Dacă te-ai întrebat vreodată cum să devii un dealer de cazinou, continuă să citești acest articol. Îți vom prezenta informații relevante despre meseria de dealer de cazinou.

Ce este un dealer de cazinou?

Dar să începem cu definiția. Ce este un dealer de cazinou? Conform definiției de bază, un dealer de cazinou este o persoană care rulează jocuri la cazinouri, dar în realitate este mult mai mult decât atât.

Un dealer de cazinou trebuie să fie bine pregătit pentru o varietate de jocuri de cazinou (fie că este vorba de blackjack, poker, ruletă, craps, baccarat etc.), să poată explica regulile fiecărui joc în mod precis și succint, să interacționeze cu jucătorii, să mențină un standard ridicat și reputația cazinoului în care lucrează.

Un dealer de cazinou mai este numit și crupier. Acesta este prezent la masă pentru a rula jocurile în conformitate cu regulile cazinoului, dar totodată trebuie, de asemenea, să aibă abilități de oameni sociabili, comunicativi, să fie foarte atenți la detalii și să aibă competențe în matematică pentru a ține evidența cu succes la pariuri și câștiguri.

De menționat faptul că este mai ușor să fii dealer la o masă de ruletă decât la una de blackjack – jocul este mult mai complex decât ruleta. Mai mult decât atât, la mesele de poker este nevoie de și mai multe abilități. Deși regulile de joc sunt destul de simple la Texas Holdem sau Omaha, trebuie să știi că un dealer de poker este mult mai solicitat decât unul de la o masă de ruletă.

Cerințe pentru a deveni dealer de cazinou

Deci, care sunt cerințele pentru a deveni dealer de cazinou? Există destul de multe condiții necesare pentru un dealer de cazinou. Iată cele mai importante!

În primul rând, trebuie să ai cel puțin 18 ani. Ai nevoie de o diplomă de liceu sau echivalentul acesteia. Ai nevoie de curs de dealer sau, în cazul în care este disponibil în cazinou, să urmezi cursul de formare la locul de muncă. Nu trebuie să ai cazier și să nu ai infracțiuni legate de furt.

Deși această regulă variază de la stat la stat (cerințele depind de stat), trebuie să ai și să menții o licență de joc (a nu fi confundat cu o licență de cazinou). Trebuie să fii flexibil și pregătit să lucrezi noaptea, în weekend și chiar de sărbătorile legale.

Cazinou

Cum să devii un dealer de cazinou: educație și formare pentru dealer de cazinou

Pentru a deveni un dealer de cazinou nu ai nevoie de studii universitare. De fapt, pentru a deveni dealer poți finaliza pregătirea necesară în doar câteva săptămâni chiar la locul de muncă, acolo unde există disponibilitate.

Dacă nu poți face pregătirea în cazinou, mergi la o școală de dealeri și finalizează cursurile specifice. Dacă urmezi o școală de dealer, de obicei, aceasta poate dura între 8 și 12 săptămâni pentru a finaliza cursul. Odată ce ai absolvit cursul, poți fi angajat la un cazinou, dar nu înainte de a da un interviu.

În plus, fii pregătit să treci printr-o verificare aprofundată a antecedentelor, deoarece, așa cum am menționat anterior, nu trebuie să ai cazierul pătat, nu trebuie să ai condamnări pentru infracțiuni sau delicte, în special legate de furturi.

Pe lângă cunoștințele specifice meseriei de dealer, trebuie să ai și numeroase abilități, cum ar fi abilități de comunicare, să fii calm, calculat și ordonat. Să fii flexibili cu programul și rezistent la stres.

Meseria de dealer de cazinou nu e așa de ușoară precum poate părea. Ca dealer de cazinou, vei lucra în picioare și te vei întinde peste masă în mod repetat, ore întregi, deci este important să fii sănătos și să ai condiție fizică foarte bună.

După cum am menționat la începutul acestui articol, cunoștințele de matematică sunt, de asemenea, necesare dacă dorești să fii dealer de cazinou. Nu numai că va trebui să urmărești cu succes câștigurile și pierderile, dar va trebui, de asemenea, să fii atent la ceea ce se întâmplă la masă mereu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*