FOTO Ziua Eroilor, marcată la Cumpăna

Ziua Eroilor, marcată la Cumpăna. FOTO Primăria Cumpăna

În comuna Cumpăna, cu ocazia Zilei Eroilor, locuitorii s-au unit într-un omagiu profund și emoționant adus celor care și-au sacrificat viața pentru libertatea și demnitatea poporului român.

După ce dis-de-dimineață au participat la ceremoniile religioase săvârșite în cele două biserici din localitate, cu ocazia praznicului Înălțării Domnului, cumpănenii au continuat tradiția, participând la ceremoniile de comemorare a Zilei Eroilor, organizate de Primăria și Consiliul Local al Comunei Cumpăna.

”Această mare sărbătoare națională, dedicată eroilor cunoscuți și necunoscuți căzuți în luptă de-a lungul veacurilor pentru credință, libertate, apărarea și reîntregirea neamului românesc, a fost marcată prin ceremonii solemne la cele trei monumente dedicate eroilor din localitate. Slujbele religioase, oficiate de preoții comunei, au fost urmate de depuneri de coroane de flori de către reprezentanții Consiliului Local, instituțiilor și unităților de învățănânt din localitate.

Acești eroi anonimi cu figuri de legendă, sunt dovezi emblematice și nemuritoare în sufletul și mintea românilor, continuând să trăiască prin poporul pe care l-au apărat cu prețul vieții. Prin sacrificiul lor, eroii români au consolidat conștiința și demnitatea națională, servind drept modele de urmat pentru tinerele generații.

Astăzi, cu flori, rugăciuni și cânturi, cinstim EROII națiunii române și le încununăm virtutea strămoșească, care a sporit moștenirea morală a neamului nostru glorios.

Slavă eternă eroilor noștri!

Dumnezeu să îi odihnească în pace pe toți martirii neamului!” – Primăria Cumpăna.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*