Au rămas mai puțin de două săptămâni până la începerea noului an școlar și pregătirile pentru ca totul să fie cât mai bine au intrat pe ultima sută de metri. La fel se întâmplă și în comuna Cumpăna, unde administrația publică locală a luat măsuri ca acest eveniment să aibă loc în condiții cât mai bune. Mariana Gâju spune că noul an școlar îi așteaptă pe copiii în grădinițele și școlile din comună cu spații dotate și curate.
Mariana Gâju a declarat pentru CTnews, că 1.400 de elevi de la clasa pregătitoare până în clasa a XII-a vor începe anul școlar pe 11 septembrie.
“Anul școlar 2023-2024 îi va primi pe porțile școlilor, a celor trei grădinițe cu program prelungit și a creșei din comuna Cumpăna pe toți copiii cu vârstele specifice fiecărei instituții de învățământ precizate anterior, în spații dedicate educației, cred eu că bine dotate, în primul rând curate. Comuna Cumpăna are un număr de aproape 1.400 de elevi, de la clasa pregătitoare până la clasa a XII-a”, a declarat Mariana Gâju.
Ea are și o nemulțumire legată de faptul că un corp de clădire intră în reabilitare energetică, iar cursurile în unitățile școlare aflate în apropiere nu trebuie să fie perturbate de aceste lucrări.
“Nemulțumirea mea pentru deschiderea acestui an școlar este că în centrul comunei, unde avem o școală construită cu fonduri de la Banca Mondială, în 2004, dar avem și corp de clădire din 1975, care intră în reabilitare termică, eficientizarea energetică a acestei construcții și care în acest moment are ordin de începere a lucrărilor și va începe lucrările, iar anul școlar se va deschide cu lucrările acestea în curs de execuție. Trebuie să avem un program de cursuri bine stabilite pentru a asigura protecția copiilor noștri. În cele trei corpuri de clădiri care sunt în curtea de pe Șoseaua Constanței sunt peste 700 de elevi, de la clasa pregătitoare până la clasa a patra”, a mai spus Mariana Gâju.
Primarul a explicat că acest proiect de eficientizare energetică a clădirii are o valoare de aproape 4 milioane de lei și este finanțat prin Programul Operațional Regional. Acesta are un termen de execuție de 12 luni.
O altă veste bună este faptul că liceul din Cumpăna va fi dotat cu echipamente IT, în cadrul unui proiect finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență.
“Un alt proiect dedicat școlii dedicat educației este cel de digitalizare, proiect de digitalizare pe care, în afara a ceea ce a achiziționat Primăria comunei Cumpăna – digitalizarea administrației publice locale, conducerea liceului, prin Consiliul de Administrație, a luat hotărârea de accesare de fonduri europene prin Programul Național de Redresare și Reziliență, în valoare de 3.422.000 de lei, pentru echipament IT IT și mobilier. Este un proiect extraordinar de important pentru elevii școlii, pentru campusul școlar, care poate să aibă un laborator de înaltă ținută tehnică, specializat în IT pentru copiii comunei Cumpăna”, a mai afirmat Mariana Gâju.
De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.
Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro
Be the first to comment