Universitatea Maritimă din Constanța scoate la concurs, pentru anul universitar 2022 – 2023, 1.305 locuri, dintre care 180 bugetate, la cele nouă programe de studii universitare de licență, și 752 locuri, dintre care 100 bugetate, la cele 15 programe de studii de master.
„Admiterea din acest an, pentru programele de licență, se va face în baza unui concurs de dosare, pentru care media de la examenul de bacalaureat va fi singurul criteriu de departajare a candidaților. Pentru facilitarea procesului, atât pentru cetățenii români cât și pentru cei din străinătate, înscrierea se va realiza online, pe platforma dedicată a universității, cu suport tehnic, atât la sediul instituției cât și telefonic”, a declarat rectorul universității, prof. univ. dr. ing. Violeta Vali Ciucur.
Astfel, pentru programele de studii de licență, în perioada 1 – 19 iulie, vor avea loc înscrierile, concursul de dosare, soluționarea contestațiilor, confirmarea locurilor pentru studenții admiși și afișarea rezultatelor finale.
Ca în fiecare an, Universitatea Maritimă din Constanța organizează concurs și pentru studii de masterat. Cei care doresc să aprofundeze studiile universitare, sunt așteptați să se înscrie pe site-ul universității, începând cu data de 1 iulie până pe 26 septembrie. Media finală va fi calculată prin cumularea mediei de licență și a mediei anilor de studii, în proporții egale.
Pe lângă programele existente, Universitatea Maritimă din Constanța intenționează să introducă noi specializări, cum ar fi „Drept Maritim Internațional”, unică în România.
„Avem semnate deja protocoale cu entități internaționale, care sunt gata să ne sprijine în demersul nostru. Am introdus deja noi specializări, precum -Inginerie în energetică- prin care se urmărește trecerea de la energia convențională la energia verde”, a declarat președintele Senatului Universității, prof. univ. dr. ing. Cornel Panait.
Cu o tradiție de peste 30 de ani, Universitatea Maritimă din Constanța promovează educația și cercetarea în concordanță cu exigențele unei societăți bazate pe cunoaștere prin formarea inițială, educație continuă și integrare în circuitul valorilor universitare.
Be the first to comment