Prima şcoală privată de acrobaţie aviatică din România va fi inaugurată de către Aeroportul Tuzla în cadrul mitingului AEROMANIA.
Cursurile pentru acrobaţie se regăsesc în programa Regional Air School şi au fost autorizate în data de 25 mai 2016. Aeronava folosită pentru instruire este o EXTRA 200.
Avionul – şcoală poate atinge o viteză maximă de 402 km / h, iar viteza de croazieră este de 285 km / h. Are motor Textron-Lycoming AEIO-360-A1E care poate atinge 200 cai putere la decolare. În exerciţiile acrobatice, poate transporta maxim 606 kg pe două locuri.
Instructorii şcolii de pilotaj de acrobaţie aviatică de la Regional Air Services – Aeroport TUZLA sunt experimentaţii Ioan Postolache şi Marius Rădulescu.
Ioan Postolache, 50 ani, are 8.000 de ore de zbor şi peste 2.000 de ore de acrobaţie. Fost component al lotului national de acrobaţie şi component al primei formaţii private de acrobaţie din România “Yakerii acrobaţi”, Ioan Postolache are o experienţă uriaşă, find unul dintre cei mai apreciaţi piloţi din ţară şi un pilot foarte bine cotat pe plan internaţional – prin evoluţiile sale acrobatice impecabile.
Postolache va putea fi văzut şi în numărul acrobatic din cadrul spectacolului Aeromania, alături de ceilalţi doi iacări şi de Jurgis Kairys.
Marius Radulescu, 30 ani, are 1.600 de ore de zbor, 50 de ore de acrobaţie şi 1.000 de ore de instrucţie. A fost component al lotului judeţean de acrobaţie al Aeroclubului Teritorial Aurel Vlaicu, Bucureşti şi instruieşte elevii şcolii de zbor de la Tuzla din anul 2011.
Cursurile şcolii de acrobaţie de la Regional Air Services – aeroport Tuzla durează o săptămână, timp în care elevii efectuează un minim 6 ore de antrenament.
Pentru înscriere, aceştia trebuie să deţină cel puţin licenţa PPL (A) – care, de asemenea, poate fi obtinuţă la şcoala de zbor de la aeroportul Tuzla şi să aibă minimul 40 de ore Pilot In Command.
Preţul cursului este de 3000 euro.
Zborul inaugural – din cadrul mitingului AEROMANIA este realizat de pilotul Ioan Postolache.
“Iniţiativa face parte din strategia Regional Air Services de a aduce continuu noutăţi pentru publicul din România şi nu numai. Pasiunea pentru aviaţie ne ajută să rămânem trend-setteri în acest domeniu care cere sacrificii, dar oferă şi foarte multe satisfacţii. Sperăm şi ne dorim ca această şcoală de acrobaţie să nască piloţi pe care să fim mândri să îi invităm să evolueze în ediţiile următoare ale airshow-lui Aeromania, ajuns acum la a 10-a ediţie”, a declarat Cristina Mitchievici, directorul comercial Regional Air Services.
Be the first to comment