Aproximativ 300 de marinari militari români și ucraineni se antrenează, împreună, pe Dunăre

Instruire româno-ucraineană la granița de est a NATO. FOTO SMFN

Forțele Navale Române organizează, planifică și conduc, până pe 11 septembrie, exercițiul româno-ucrainean „Riverine 2020”, pe fluviul Dunărea, în zona cuprinsă între Tulcea și Izmail (Ucraina), la care participă aproximativ 300 de marinari militari din cele două state.

Potrivit Statului Major al Forțelor Navale, „Riverine 2020” este condus de Flotila Fluvială și urmărește consolidarea cooperării transfrontaliere româno-ucrainene în domeniul naval. La activitățile de instruire participă două vedete blindate din Divizionul 67 Nave Purtătoare de Artilerie, două vedete fluviale din Divizionul 88 Vedete Fluviale, un remorcher fluvial al Divizionului 131 Nave Sprijin Logistic și un elicopter Puma Naval din Grupul 256 Elicoptere.

Structurile militare angrenate vor executa, împreună cu nave ucrainene, precum şi cu nave ale Gărzii de Coastă din Ucraina şi ale Poliției de Frontieră din România, manevre tactice, exerciții de inspecție și control la ambarcațiuni suspecte, exerciții de remorcaj și antrenamente de punere în aplicare a procedurilor de acțiune pentru intervenții în situații de urgență.

„Cooperarea dintre Forțele Navale ale României şi cele ale Ucrainei a cunoscut, în ultimii ani, o dezvoltare intensă în domeniul instruirii pe mare, prin participarea  marinarilor militari români şi ucraineni la exerciții comune, precum şi în domeniul învățământului militar de marină, prin extinderea parteneriatelor educaționale”, au precizat reprezentanții SMFN.

Participarea Forțelor Navale Române, cu capabilități ale Flotilei Fluviale, la exercițiul „Riverine 2020”, aduce o contribuție semnificativă în vederea creșterii nivelului de pregătire și vine în sprijinul dezvoltării relațiilor bilaterale, în scopul menținerii securității și siguranței în zona fluviului Dunărea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*