Odată cu deschiderea Comandamentului Sezon Estival 2020, medicii veterinari oficiali au demarat activități de verificare privind modul în care operatorii din industria alimentară au respectat condițiile sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor privind producerea, prelucrarea, depozitarea, transportul și comercializarea produselor alimentare în unitățile de alimentație publică de pe litoral.
Astfel, în perioada 13 iulie – 22 august au fost verificate 1.341 de unități de alimentație publică, iar principalele neconformități constatate au fost manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare și depozitarea în condiții necorespunzătoare a acestora, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neînregistrate sanitar-veterinar, nerespectarea condițiilor de igienă în spațiile unde se manipulează și prelucrează alimente, ambalarea și etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, depozitarea materiilor prime sau semipreparatelor în același spațiu cu produsele finite care nu mai suferă un tratament termic, nerespectarea condițiilor de depozitare și păstrare a peștelui, ouălor și cărnii de pasăre.
Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor au fost aplicate 343 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 2.163.800 de lei.
De asemenea, au fost emise două ordonanțe de interzicere a activității și opt ordonanțe de suspendare a activității la unități de alimentație publică.
În această perioadă, au fost confiscate și retrase de la vânzare aproape 300 de kg de produse alimentare improprii consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare.
Be the first to comment