A două săptămână BE.SAFE debutează, astăzi, cu „Take, Ianke și Cadîr“

Take, Ianke și Cadîr“.

A două săptămână BE.SAFE începe cu două reprezentații, miercuri, 29 iulie, și joi, 30 iulie, de la ora 21.00, în spațiul amenajat în Parcul Arheologic, cu un spectacol după o piesă din dramaturgia românească: „Take, Ianke și Cadîr“.

„Take, Ianke și Cadîr“ este o comedie spumoasă despre relația dintre trei mici negustori – un român, un evreu și un turc, despre prietenie, toleranță și dragoste. Spectacolul care are la baza textul scris de Victor Ion Popa în 1932, va delecta publicul cu prospețimea farmecului său și va oferi un reper de umanitate într-o societate în care omul prea des se grăbește să acuze înainte să încerce să înțeleagă și poziția aproapelui său.

Spectacolul, în regia lui Nicu Mihoc, este prezentat de Teatrul Național Tg. Mureș, Compania „Liviu Rebreanu”. Scenografia este semnată de Horațiu Mihaiu, iar din distribuția spectacolului fac parte Liviu Pancu, Dan Rădulescu, Costin Gavază, Cristian Iorga, Loredana Dascălu, Csaba Ciugulitu, Cristina Holtzli și Ștefan Mura.

Vineri, 31 iulie, de la ora 21.30, Teatrul de Stat Constanța prezintă, tot în Parcul Arheologic, cea mai nouă producție a sa, „Meciul de comedie”, un spectacol interactiv de improvizație.

„Meciul de comedie”, un spectacol interactiv de improvizație.

Spectacolul de improvizație are ca principală caracteristică lipsa oricărui scenariu și chiar și a regiei. Totul – text, mișcare scenică, lumini, muzică – este creat pe loc, în fața spectatorilor. Formatul este unul competițional, actorii fiind împărțiți în două echipe care se înfruntă într-o serie de probe, iar spectatorii au un rol foarte important, ei stabilind și temele de improvizație precum și echipa câștigătoare a fiecărei probe.

Echipele de actori-improvizatori sunt: Real Stavrid – Ecaterina Lupu, Mirela Pană, Florin Aioane, Vlad Lință, Remus Archip și AC Biban – Cătălina Mihai, Florina Stănculeț, Lucian Iftime, Ștefan Mihai, Andrei Cantaragiu, iar arbitrul este Andrei Bibire. Muzica ce acompaniază „competiția” este improvizată de tânărul și talentatul Mădălin Nicolae Mușat, absolvent al Colegiului Național de Arte „Regina Maria” Constanța.

Sâmbătă, 1 august, de la ora 21.30, pe scena din Parcul Arheologic, într-un spectacol concert extraordinar, intitulat „Săftița”, produs sub egida Teatrului Național „I.L. Caragiale” București, îi veți putea vedea și asculta pe Marius Mihalache – țambal, Arabela Nicolau – voce, Lorin Mihalache – tobe, Marius Gagiu (Mandela) – flaut, caval și Nicu Băran – bass.

„Săftița”, produs sub egida Teatrului Național „I.L. Caragiale” București.

„Săftița” este un spectacol de concepție, iar cei care vor veni să îl vadă vor descoperi o lume a dorințelor, a patimilor, a iubirii și a trădării. Poveștile femeilor românce, povești pe care Săftița noastră le parcurge de-a lungul vieții ei, trecând prin amintirea pețitului, prin amintirea faptului că este iubită, dar lăsată; parcurgem împreună stările euforice ale Săftiței noastre care își vinde sufletul necuratului ca să uite de bărbatul ce i-a furat visele. În mahalaua Curții vechi, Săftița umblă desculță pe străzile pline de muzică și amor, cântând despre viața frumoasă, despre sufletele fanariote și danțurile vremii.

Marius Mihalache, un excepțional producător și artist, național și internațional, specializat în muzică de film și songwriting, la prestigiosul Colegiul de Muzică Berklee College of Music (Boston, US), a performat pe cele mai prestigioase scene din Europa, SUA și din întreaga lume, împreună cu numeroși artiști de talie mondială: Gloria Gaynor, Nina Simone, Nigel Kennedy, Steve Vai, Kitaro etc.

Duminică, 2 august, de la ora 21:30, vă puteți întâlni în Parcul Arheologic cu Maia Morgenstern, într-un one woman show intitulat „Nu sunt eu”, produs de Teatrul Dramaturgilor Români, sub direcția de scenă a lui Victor Ioan Frunză. Scenografia poartă semnătura Adriana Grand.

Maia Morgenstern, într-un one woman show intitulat „Nu sunt eu”.

„Nu sunt eu” este o întâlnire rară, de neratat, atât pentru adulți, cât și pentru adolescenți, cărora le va rămâne în memorie multă vreme. Maia Morgenstern aduce în fața publicului scrieri personale despre amintirile, trăirile și emoțiile ei. Publicul descoperă omul din spatele cortinei, copilul, femeia, dar și actrița, prin acest sensibil, emoționant și comic spectacol.

Accesul la spectacolele din Parcul Arheologic este pe baza de bilete, ce pot fi achiziționate fie online, prin platforma www.mystage.ro, fie de la casa de bilete a Teatrului de Stat Constanța (Bulevardul Ferdinand Nr. 11), la prețul de 30 lei și, cu reducere, 7,5 lei – bilete pentru elevi, studenți, pensionari. Programul casei de bilete este marți – duminică, între orele 09.00 – 12.00, 16.00 – 21.00

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*