Uber ajunge și în Constanța, al șaselea oraș din România în care serviciul este disponibil

Constanța este al șaselea oraș din România în care Uber este disponibil
Constanța este al șaselea oraș din România în care Uber este disponibil

Constănțenii pot comanda un Uber, începând de joi după-amiază, prin simpla apăsare a unui buton. Constanța este al șaselea oraș din România în care Uber este disponibil.

Începând de joi după-amiază, Uber va fi disponibil în Constanța, destinația de la malul Mării Negre preferată atât de români, cât și de turiști din alte colțuri ale lumii. Primul utilizator care a încercat Uber în Constanța este Aylin Cadîr, cântăreață și actriță a Teatrului Național din București născută în acest oraș, cunoscută pentru rolurile sale din producții TV românești.

„Merg foarte des la Constanța și, pentru că nu am carnet de șofer, Uber este o opțiune excelentă pentru drumurile pe care le fac prin oraș, fie că e vorba de întâlniri de familie sau ieșiri cu prietenii. M-am bucurat foarte mult să aflu că acum am această opțiune sigură de transport în locul meu natal, orașul se simte mult mai conectat”, a spus Aylin.

Constanța este al șaselea oraș din România în care Uber este disponibil, după lansarea serviciului în București în 2015, urmată de extinderea rapidă către Cluj, Timișoara, Brașov și Iași. La fel ca în celelalte orașe din România, șoferii parteneri din Constanța sunt licențiați pentru a transporta pasagerii în siguranță către destinațiile lor. În Constanța, Uber se lansează cu UberX, cel mai utilizat serviciu al companiei, care oferă acces la curse convenabile și sigure și un timp de așteptare de doar câteva minute.

„Ne bucurăm să lansăm Uber în Constanța, un loc atât de drag românilor care îl aleg an de an ca destinație de vacanță, mai ales acum, când călătoriile internaționale nu sunt recomandate. Colaborăm îndeaproape cu autoritățile locale pentru a oferi atât constănțenilor, cât și celor care vizitează orașul, o alternativă sigură de transport”, a declarat Nicoleta Diaconu, manager general Uber România.

Cum funcționează

  • Descărcă aplicația Uber pe telefonul tău și creează un cont
  • Aplicația se va deschide cu o întrebare simplă: „Încotro?”
  • După ce ai setat destinația, aplicația îți va arăta prețul călătoriei
  • Urmărește statusul cursei și trimite localizarea pe hartă și timpul estimat de sosire prietenilor sau familiei
  • Plătește numerar sau prin intermediul plății electronice
  • Oferă rating și feedback șoferului
  • După finalizarea cursei, vei primi un e-mail cu o chitanță electronică, iar din contul tău Uber vei putea descărca factura fiscală.
Constanța este al șaselea oraș din România în care Uber este disponibil
Constanța este al șaselea oraș din România în care Uber este disponibil

Opțiunile generale de siguranță pentru pasageri disponibile în aplicația Uber includ accesul la informații despre șofer, afișând fotografia acestuia, modelul și numărul mașinii, alături de rating. Mai mult decât atât, pasagerii pot urmări cursele în aplicație, atât înainte de sosirea mașinii la locul de preluare, cât și în timpul călătoriei, și pot trimite statusul acesteia unui contact de încredere.

În plus, Uber a lansat o serie de măsuri și proceduri pentru siguranță și igienă, pentru a ajuta comunitățile locale să se deplaseze cu ușurință în perioada pandemiei. Atât șoferii, cât și pasagerii trebuie să poarte mască în timpul curselor și sunt rugați să confirme că au înțeles și că respectă regulile de sănătate și siguranță recomandate de organizațiile mondiale de sănătate.

În România, la fel ca în restul țărilor în care este prezent, Uber utilizează o tehnologie care verifică dacă șoferii poartă mască de protecție. Aceștia trebuie să-și facă un selfie înainte de a se conecta în aplicație. De asemenea, Uber a oferit șoferilor produse dezinfectante și a instalat în mod gratuit panouri separatoare în majoritatea vehiculelor. Aplicația le reamintește utilizatorilor să se spele pe mâini, să-și dezinfecteze mașinile și să țină geamurile deschise pentru a facilita ventilația în timpul curselor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*