Orașul Ovidiu are cu ce să se mândrească. Sportivii de la Clubul sportiv orășenesc Ovidiu s-au întors de la Campionatul Național de Haltere desfășurat în luna iunie la Botoșani încărcați cu distincții. Ei au obținut șase medalii de bronz, trei de argint și șase de aur. Primăria orașului împreună cu Clubul Sportiv Orășenesc Ovidiu sprijină și încurajează copiii din localitate care își doresc să practice orice fel de sport.
”Noi, Clubul sportiv orășenesc, prin Primăria Ovidiu, cu sprijinul primarului George Scupra încurajăm sportul de masă, sportul de performanță din Ovidiu. Copiii sunt chemați să vină să facă sport ,iar secția noastră de haltere este precum un Făt-Frumos ce a crescut în ultimul timp foarte mult și spre bucuria noastră ne aduce și foarte multe rezultate. Suntem fericiți, avem copii deosebiți, copii talentați, copii cu potențiali, copii selecționați la lotul național care ne fac mândri, au performanțe deosebite și sunt în vizorul antrenorilor pentru lotul național”, spune Alina Moraru, președintele CS Ovidiu.
Halterele este un sport greu în care sportivii ridică greutăți mari care sunt formate din discuri de diferite dimensiuni și care sunt puse pe capetele unei bare. Numai greutatea barei goală este de 20 de kilograme. Există două stiluri: smuls, care constă în ridicarea halterei cu ambele brațe printr-o singură mișcare continuă și aruncat, care însemnă ridicarea halterei până la piept, apoi în înălțarea ei prin întinderea brațelor în sus.
Ultimul campionat la care au participat sportivii din Ovidiu s-a desfășurat la Botoșani unde au fost peste 200 de sportivi de la aproape 30 de cluburi. De la Clubul Sportiv Ovidiu s-au făcut remarcați la această competiție halterofilii Andrei Botezatu, Tucă Ionuț, Vlad Cepreagă, Ioana Turcanu și Brândușa Turcanu.
”Anul acesta culminăm cu doborârea a trei recorduri naționale printr-un sportiv, Tucă Ionuț. Copiii se implică, au înțeles, îi echilibrăm avem și alte persoane cu care colaborăm, terapeuți, medici, psihologi, se comporta ca o familie. Totul este bine, este armonios și ne dorim să obținem rezultate chiar mai bune de acum” a adăudat Eduard Simineanu, antrenor la CS Ovidiu.
Întors acasă cu trei medalii de aur, Ionuț Tucă spune că pentru a face perforamanță secretul este să te antrenezi intens. El practică acest sport de la vârsta de 8 ani și a fost dragoste la prima vedere. Prima dată a intrat ca spectator în sala de sport, asistând la o oră de antrenament.
”Am participat la Campionatele Naționale la Botoșani, București, Bistrița, Arad și în alte orașe. Zilnic facem câte 2 ore de antrenament, îmi doresc foarte mult să iau medalii la europene. Acum la competiție am bătut 3 recorduri naționale și am ieșit campion” a spus Ionuț Tucă.
Copiii se antrenează șase zile pe săptămână timp de 2 ore pe zi. Iar echipa de la Ovidiu este formată din antrenori, terapeuți, medici și psihologi. Haltere este un sport în care dacă nu te antrenezi intens forma fizică se pierde foarte repede, iar performanțele scad. Pentru halterofilii de la Ovidiu nu va exista vacanță, aceștia se vor antrena în continuare pentru a-și atinge obiectivele.
”Pe categorii de vârstă avem două echipe una mai mare 13-15 ani, una mai mică de Juniori III între 9 și 12 ani, colaborează foarte bine între ei, se respectă este armonie și atunci dacă vom continua așa eu spun că este din ce în ce mai bine”mai spune antrenorul Eduard Simineanu.
Halterofilii sunt pregătiți din anul 2013 de doi antrenori: Eduard Simineanu și Adrian Roșu, care i-au crescut de mici iar acum culeg roadele muncii lor prin rezultatele obținute. Antrenorii însă nu se opresc aici. Aceștia își doresc ca sportivii să ajungă la campionatele internaționale.
”Munca este cam monotonă, dar copiii au învățat, se implică, se dăruiesc pentru că știu că rezultatele vin. Ei participă la competiții pe plan național, vizitează alte județe din țară, se întâlnesc cu alți copii, fuzionează bine, se comportă bine, au început să aibă experiență și mă gîndesc că vom putea să facem performanță și pe plan internațional cât de curând” explică antrenorul.
Sportivii de la Ovidiu se bucură și de sprijinul Federației Române de Haltere.Federația a organizat un program de pregătire unde copiii sunt antrenați de o întreagă echipă de specialiști.
”După acest program revin la cluburi și îi pregătim noi. Asta contează foarte mult, se vede că performanța crește de la an la an copiii trecând prin aceste programe de pregătire și începând de la juniori 3 de la vârsta de 9 ani, după aceea ne este mai ușor să lucrăm cu ei”, adaugă Eduard Simineanu.
Be the first to comment