VIDEO Observatorul Astronomic din cadrul CMSN Constanța vă așteaptă să urmăriți eclipsa totală de lună

Observatorul Astronomic din cadrul CMSN Constanța

Avem parte de un fenomen astronomic rar în noaptea de 27 spre 28 iulie. O eclipsă totală de Lună, cel mai important fenomen astronomic din acest an, şi cea mai lungă eclipsă totală din secolul 21, cu durata totalității de 1 oră şi 42 de minute.

Fenomenul începe cu ora 20.14, şi se va continua târziu în noapte, eclipsa se va încheia pe 28 iulie, ora 2.28. Maximul producându-se la ora 23.21 (ora de vară).  În acest scop, Observatorul Astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii – CMSN Constanța are program special. Este deschis începând cu ora 21.30 și până la ora 2.30, cu mențiunea că observațiile astronomice se vor desfășura în condiții de cer senin.

Pe 27 iulie, planeta Marte se va afla aproape de Lună, distanţa unghiulară va fi de 6,4 grade. Ca spectacolul ceresc să fie complet, în aceeaşi noapte planeta Marte va fi la opoziţie. Când o planeta se află la opoziţie poate fi observată în cele mai bune condiţii pe cer toată noaptea, având maximul de strălucire şi diamentrul aparent maxim vizibil prin telescop.

Prețul unui bilet pentru copii este de 2 lei, iar unul pentru adulți este de 8 lei. Informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0241.481.230.

Ultima eclipsă totală de Lună observabilă din ţara noastră în astfel de condiţii a avut loc pe 15 iunie 2011.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*